• Vandaag besteld, overmorgen in huis

Bekijk ook:

  • Buffet Kampioen
  • Gourmet Kampioen
  • Partyservice Versluis

Mijn winkelwagen (0)

€ 0,00

Beoordeling door klanten: 8,7/10 ­ 1790 beoordelingen

  • Wij zijn slagers van huis uit
  • Gegarandeerd verse producten
  • Binnen 24 uur vrijblijvend offerte
  • Alles vuil retour
  • Gratis bezorgd!!

De BBQ trends voor 2018

 

Voor 2018 zien we een paar duidelijke trends in het barbecueën, maar ook een paar oude bekenden. Misschien hadden sommige BBQ trends toch wat meer tijd nodig om te “landen”. Onderstaand de BBQ trends voor 2018 op een rij.

BBQ- Kampioen - WinterBBQ

BBQ trend 1: meer winter BBQ

We zien dat het winter barbecueën nu daadwerkelijk voet aan de grond begint te krijgen. Waarbij in voorgaande jaren alleen de echte die hard barbecueërs in de wintermaanden aan de gang gingen, ervaar ik nu dat we dit steeds meer tegenkomen. Het is niet alleen meer een zomer ding en we ervaren en omarmen de warmte van de winter BBQ. En eerlijk is eerlijk: het is hartstikke lekker én gezellig. 

Tip: voor het eerst een barbecueën in de winter? Bekijk dan ons blog 5 tips voor de winter BBQ.

 

BBQ trend 2: BBQ op hout gestookt

De gas BBQ zien we steeds meer terugkomen als een gemakkelijke manier van BBQ-en. De smaak is dan ook helemaal niet verkeerd. Wil je echter wat speciaals neerzetten voor je gasten? Dan zien we steeds meer dat de BBQ’s die op hout gestookt worden de voorkeur krijgen. Zelfs de Green Egg lijkt een beetje op zijn retour.

Op de laatst gehouden Horecava zie je de gas barbecue niet meer terugkomen in het aanbod. Wel zie je volop BBQ’s die we op hout stoken. Denk aan een Ofyr, Afrikaanse braai, slinger BBQ (swing grill) of een Oklahoma Joe. Als je met één van deze BBQ’s kunt werken, maak je indruk bij je gasten. Je kunt natuurlijk ook een professionele braadmeester inhuren om dit voor je gasten te laten verzorgen.

 

BBQ trend 3: meten is weten

We gaan met voorkeur steeds meer met grote stukken vlees of vis aan de gang. Dan is het een must om de temperatuur te meten en weten. Voor een paar tientjes koop je al een betrouwbare kernthermometer, die overigens eigenlijk sowieso niet mag ontbreken in je BBQ toolkit.

 

BBQ trend 4: meer groentes

Als vleestariër moet ik het beamen; er wordt steeds meer en vaker een stukje groente of aardappel verlangt van de BBQ. Past er ook zeker goed bij en is ook nog eens goed voor je. Leuk is hier om ook gebruik te maken van seizoengroentes. Denk bijvoorbeeld aan de asperge in het voorjaar of typische wintergroentes voor op de winter BBQ.

 BBQ trends 2018 - Groente op de BBQ

BBQ trend 5: Zoutsteen

We worden er bijna wekelijks op geattendeerd; we moeten minder zout eten. En zelf voeg ik ook al minder zout toe in de producten die ik maak. Bij sommige zitten we zelfs al op de helft van wat we 10 jaar geleden nog gebruikten.

Wil je zelf ook genieten van BBQ gerechten met minder zout? Schaf dan een zoutsteen en gaar daar je product op. Je zal zien dat dit een heel andere smaakbeleving geeft!

 

BBQ trend 6: Bier

Niet de nieuwste BBQ trend, maar wel een lekkere: bier bij de BBQ. Met name speciaal bier is de afgelopen jaren razendsnel in populariteit gestegen. De ene na de andere brouwerij steekt de kop op en het assortiment in de supermarkt blijft maar groeien. Geen slechte zaak als je het mij vraagt.

Ook bij de BBQ zie je dit duidelijk terug. Steeds vaker zie je een speciaal biertje voorbij komen of worden zelfs bieren gebruikt bij de bereiding van BBQ gerechten. Voor de echte liefhebber is het de kunst om bieren te kiezen die aansluiten bij de gerechten. Denk aan een lekker winterbier bij de winter BBQ of een frisse IPA bij kruidige gerechten.

[Meer tips over bier? Bekijk dan ons blog over BBQ en bier]

 

Tot zover de tips voor barbecueën in 2018. Op zoek naar meer handige en lekkere tips? Bekijk dan ook eens ons BBQ blog.

« Terug
© Developed by CommerceLab