wat meenemen naar een barbecue

wat meenemen naar een barbecue

WAT KUN JE MEENEMEN NAAR EEN BBQ?

Ben je uitgenodigd door vrienden voor een BBQ? Dan wil je natuurlijk niet met lege handen aankomen. Je gaat ervan uit dat het vlees, het brood en de barbecue al wel geregeld zijn. Maar wat kun je dan meenemen? Hieronder heb ik een paar ideeën opgeschreven die je kunt meenemen naar een BBQ.

MAAK DE BLITS EN SPEEL VOOR BRAADMEESTER

Wil je de blits maken of de gastheer ook wat rust gunnen? Neem dan je BBQ gereedschap en schort mee. Schuif de gastheer aan de kant en zeg dat jij deze avond de braadmeester bent. Zorg wel dat je aandacht bij de BBQ is en niet bij dat koude biertje in je hand of bij dat gezellige gesprek. Je moet het vlees natuurlijk wel op tijd keren. Kun je niet barbecueën of heb je te weinig ervaring? Begin er dan niet aan en kies gewoon een van onderstaande tips.

MAAK INDRUK MET EEN PICANHA

Ben je niet zo een goede braadmeester, maar wil je wel indruk maken? Neem dan een Picanha mee voor op de BBQ. Wedden dat de gastheer die niet heeft? Waarschijnlijk heeft ie er wel van gehoord maar durfde hij er niet aan te beginnen. Word je uitgenodigd voor een BBQ dan kan je er van uitgaan dat er meerdere gasten zijn uitgenodigd. Een Picanha van 1½ kilo is dan geen probleem. Lees vooraf wel even hoe je een Picanha moet bereiden en snijden. Jouw gastheer is hier waarschijnlijk niet van op de hoogte.

WAT KUN JE NOG MEER MEENEMEN NAAR EEN BBQ?

Bovenstaande tips zijn natuurlijk wel zeer uitgebreid. Als je een BBQ hebt van goede vrienden dan kun je dat zeker doen. Ben je echter uitgenodigd door kennissen die je niet zo goed kent, dan wil je misschien niet zo de aandacht trekken. Pak het dan wat kleiner aan met een van onderstaande ideeën. - Maak een lekkere frisse fruitsalade. Snij flinke stukken fruit en neem wat satéprikkers mee. Hapt snel en lekker weg tijdens een BBQ. - Je kunt ook accessoires als tafelaankleding meenemen. Een leuke broodmand of snijplank of denk eens aan een leuke tafellantaarn. - Heb je niet veel tijd of ben je meer van het gemak? Dan kun je altijd een lekker flesje wijn meenemen. Een mooie bos bloemen valt ook altijd goed in de smaak. - Je zou ook kunnen denken aan een leuke tuinplant al dan niet in een bak. Of neem wat tuinlantaarns mee voor de gezelligheid. Want één ding weet je zeker, je zult de rest van de avond buiten staan. Waarom zal je het dan niet gezellig maken? En het belangrijkste wat je moet meenemen naar een BBQ, is goede zin. Barbecueën doe je natuurlijk voor de gezelligheid. Heb je een leuke avond gehad? Dan is de BBQ geslaagd. Voor meer tips voor een leuke en geslaagde BBQ avond kijk je op ons BBQ Kampioen blog. Heb je vragen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag.


Bekijk alle pakketten

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat