Top10 meest gebruikt vlees

Top10 meest gebruikt vlees

We pakken de BBQ steeds luxer en uitgebreider aan. We leggen dan ook steeds grotere lappen barbecue vlees op de grill. Maar toch komen deze flinke lappen niet in de top 10 voor. We houden namelijk nog steeds massaal van ons normale vlees voor de BBQ. Benieuwd wat we met z’n allen het liefste weghappen? Je leest het in dit blog.

LIEFDE VOOR AMBACHTELIJK VLEES

Als ambachtelijke slager zijn we dol op mooi vlees. Want dat verschil tussen zelf geprepareerd vlees of iets dat uit de fabriek komt rollen? Dat proef je echt wel. We nodigen je natuurlijk uit om het te proberen. Maar voordat het zover is zullen we eerst eens kijken wat de top 10 meest populair BBQ vlees in Nederland is. Gaan we! Ambachtelijk BBQ vlees op de barbecue - BBQKampioen

1. DE HAMBURGER

Met stip op nummer 1: de hamburger voor op de BBQ! Deze mag en kan natuurlijk niet ontbreken. En mooi om te zien: heel veel barbecueërs maken hem gewoon lekker zelf. Lekker, want dan kun je er je eigen draai aan geven en de perfecte hamburger maken. Van varken, lams of rundvlees of een combinatie van deze, succes verzekerd.

2. DE BARBECUEWORST

Deze komen we al vele jaren tegen in de lijstjes. Vooral bij onze oosterburen, maar ook wij maken een hele lekkere barbecueworst. Prima te doen lijkt ons zo.

3. SATÉ

Met saté kun je alle kanten op. Dat mag van varken, lam, kalkoen of kip zijn. De laatste is wel de meest bekende. En of je hem nu zelf maakt of hem kant en klaar meebrengt van je slager; de saté op de BBQ mag gewoon niet ontbreken.

4. DE SPEKLAP

Barbecueën = spek eten. Als die speklap er niet bij is, is het vaak oorlog. Hele volksstammen hebben niet gegeten als ze geen speklap op hebben. Een echte klassieker dus.

5. KARBONADE

Kan je een lekker stuk barbecue vlees om op te kluiven wel waarderen? Dan is de karbonade echt iets voor jou. En eerlijk is eerlijk, een goed gemarineerde schouderkarbonade is een lust op de tong.

6. EEN MALSE BIEFSTUK OF STEAK

Bij de term biefstuk gaat bij menig BBQ liefhebber het hart sneller kloppen. En terecht, want als je die biefstuk of steak perfect grilt, is er niks lekkerder dat zo snel van de BBQ af komt. Een stuk vlees om van te houden.

7. DE (VOORGEGAARDE) DRUMSTICK

Ook de drumstick hoort er echt bij. Maar omdat hij van kip is moet je hem wel even voorgaren. Rauwe kip kan levensgevaarlijk zijn en zorgt ervoor dat je achteraf zo ziek als een hond bent. Je kunt hem ook even koken om zeker te zijn dat hij goed gaar is.

8. VIS OP DE BBQ

Vis is wat mij betreft al jarenlang een classic op de barbecue. In 2003 werd ik al onderscheidend met een lekkere gevulde zalm op de BBQ. Als slager was ik toen een uitzondering. Vis van de BBQ was toen echt nog niet gewoon, nu gelukkig steeds meer. Voor het gemak schaar ik daar scampi’s ook onder.

9. SPARERIBS OP DE BBQ

Mmmm de sparerib. Goed gemarineerd, eventueel gerookt en langzaam gegaard zodat het vlees van het bot valt. Het water loopt al in m’n mond als ik eraan denk. Zeker ook de moeite waard om eens wat verschillende marinades te proberen, er is van alles mogelijk.

10. DE SHASLICK

Dit type vlees voor de BBQ is een variatie op de kipsaté, maar dan met grotere stukken kipfilet en groentes. Altijd lekker voor erbij.

ALLES VOOR EEN SMAKELIJKE BBQ

Als BBQ Kampioen weten we alles over barbecueën. En al helemaal over het lekkerste BBQ vlees (of vis). Ook iets voor jou? Bekijk dan onze uitgebreide assortiment aan BBQ vlees, vis en salades of neem een kijkje op ons blog voor meer handige en lekkere BBQ tips.