Top 10 meest gekozen BBQ vlees 2023

bbq vlees

Laatste update: 26 juni 2023

We pakken de BBQ steeds luxer en uitgebreider aan. We leggen dan ook steeds grotere lappen barbecue vlees op de grill. Maar toch komen deze flinke lappen BBQ vlees niet in de top 10 voor. We houden namelijk nog steeds van een paar klassieke favorieten voor op de BBQ. Benieuwd wat we met z’n allen het liefste weghappen van de barbecue? Je leest het in dit blog met de vlees tips BBQ!

Liefde voor ambachtelijk barbecuevlees

Als ambachtelijke slager zijn we dol op mooi BBQ vlees. Want dat verschil tussen zelf geprepareerd vlees of iets dat uit de fabriek komt rollen? Dat proef je echt wel. We nodigen je natuurlijk uit om een van onze barbecuepakketten te proberen en het zelf te ervaren. 

Alle soorten vlees voor een smakelijke BBQ

Als BBQkampioen weten we alles over barbecueën, van een groot stuk vlees voor op de BBQ tot het beste BBQ vlees dat er is. En al helemaal over het lekkerste BBQ vlees (of vis). Ook iets voor jou? Bekijk dan ons uitgebreide assortiment aan BBQ vlees, vis en salades of ontdek nu de top 10 van het meest gewilde lekker BBQ vlees.

Wat is lekker op de BBQ? Een top 10!

1. DE HAMBURGER

Lekker vlees voor op de bbq? Met stip op nummer 1: de hamburger voor op de BBQ! Deze mag en kan natuurlijk niet ontbreken in de lijst met lekker barbecue vlees. En mooi om te zien: heel veel barbecueërs maken hun BBQ hamburgers gewoon lekker zelf! Lekker, want dan kun je er je eigen draai aan geven en de perfecte hamburger maken. Van varken, lams of rundvlees of een combinatie van deze, succes verzekerd. Je kunt ze dan ook zo groot maken als je zelf wilt. Grote stukken BBQ vlees heeft bij de ene zijn voorkeur, bij de ander niet. Hamburgers kun je zo groot maken als je zelf wilt!

2. DE SPEKLAP

Wat is lekker op de BBQ? Barbecueën = spek eten. Als die speklap er niet bij is, is het vaak oorlog. Hele volksstammen hebben niet gegeten als ze geen speklap op hebben. Een echte klassieker dus. De speklap behoort dan ook tot de bbq tips vlees. Voorheen op plek 4, maar nu toch echt de nummer 2 na het populairste barbecue vlees dat er is: hamburgers.

3. DE BARBECUEWORST

Deze komen we al vele jaren tegen in de lijstjes. Vooral bij onze oosterburen, maar ook wij maken een hele lekkere barbecueworst. Prima te doen lijkt ons zo. Op zoek naar een lekker stuk vlees voor op de BBQ, dan mag deze worst zeker niet ontbreken!

4. SATÉ

Met saté kun je alle kanten op. Dat mag van varken, lam, kalkoen of kip zijn. De laatste is wel de meest bekende als barbecue vlees. En of je hem nu zelf maakt of hem kant en klaar meebrengt van je slager; de saté op de BBQ mag gewoon niet ontbreken. Dit is dan ook erg lekker mals vlees voor op de bbq. 

5. KARBONADE

Op zoek naar een lekker groot stuk vlees BBQ? Kan je een lekker stuk barbecue vlees om op te kluiven wel waarderen? Dan is de karbonade echt iets voor jou. En eerlijk is eerlijk, een goed gemarineerde schouderkarbonade als BBQ vlees is een lust op de tong.

6. EEN MALSE BIEFSTUK OF STEAK

Bij de term biefstuk gaat bij menig BBQ liefhebber het hart sneller kloppen. En terecht, want als je die biefstuk of steak perfect grilt, is er niks lekkerder dat zo snel van de BBQ af komt. Een stuk barbecue vlees om van te houden.

7. DE (VOORGEGAARDE) DRUMSTICK

Ook de drumstick hoort er echt bij. Maar omdat hij van kip is moet je hem wel even voorgaren. Rauwe kip kan levensgevaarlijk zijn en zorgt ervoor dat je achteraf zo ziek als een hond bent. Je kunt hem ook even koken om zeker te zijn dat hij goed gaar is.

8. VIS OP DE BBQ

Vis is wat mij betreft al jarenlang een classic op de barbecue. In 2003 werd ik al onderscheidend met een lekkere gevulde zalm op de BBQ. Als slager was ik toen een uitzondering. Vis van de BBQ was toen echt nog niet gewoon, nu gelukkig steeds meer. Voor het gemak schaar ik daar scampi’s ook onder.

9. SPARERIBS OP DE BBQ

Als je houdt van grote stukken vlees BBQ, dan ben je bij de Sparerib aan het juiste adres! Mmmm de sparerib. Goed gemarineerd, eventueel gerookt en langzaam gegaard zodat het vlees van het bot valt. Het water loopt al in m’n mond als je eraan denkt. Zeker ook de moeite waard om eens wat verschillende marinades te proberen bij dit grote stuk BBQ vlees, er is van alles mogelijk.

10. DE SHASLICK

Dit type lekker vlees voor de BBQ is een variatie op de kipsaté, maar dan met grotere stukken kipfilet en groentes. Altijd een lekker stuk vlees voor op de BBQ!