tafel bbq

tafel bbq

TAFEL BBQ'EN? ONZE TIPS & DE LEKKERSTE GERECHTEN!

De tafel BBQ is een nog redelijk onbekend begrip in Nederland. Daarom leg ik dat eerst even uit. Met een tafelbarbecue bedoel ik dus een wat kleinere barbecue die vaak ook een wat eenvoudigere bouw heeft. Eentje die je snel ontsteekt en niet te moeilijk is om mee te werken. Kortom eentje waar je geen enkele ervaring voor nodig hebt. En wat is er nou makkelijker te bedienen dan een tafel BBQ die werkt op elektriciteit of gas?

EEN ELEKTRISCHE OF GAS TAFEL BBQ?ELEKTRISCHE TAFEL BBQ

Nu denken veel mensen dat een elektrische BBQ niets is, maar niks is minder waar. Je kunt met een elektrische BBQ prima grillen! Pak wat eenvoudige stukken vlees, spiesjes en hamburgers voor een lange BBQ sessie. Het voordeel van een elektrische BBQ is namelijk dat je altijd brandstof voor handen hebt. Een nadeel is wel dat je niet met een grote groep kunt barbecueën. Daar neemt het te veel tijd voor in beslag.

DE VOORDELEN VAN EEN TAFEL GAS BBQ

Wanneer je met meer personen bent en in minder tijd meer vlees wilt braden, kun je beter voor de tafel gas BBQ gaan. De gas BBQ voor op tafel geeft immers meer capaciteit en is ook eenvoudiger te bedienen. Net als bij de elektrische tafel BBQ heb je hier als voordeel dat je de BBQ gelijk uit kunt zetten wanneer je klaar bent. Een nadeel is echter dat je afhankelijk bent van een kleine tank met gas. HEERLIJKE GERECHTEN VOOR OP JE BBQ TAFEL Ik heb een paar simpele, maar vooral lekkere gerechten voor je opgeschreven. Deze zijn uitermate geschikt voor elektrische en gas barbecues. Lekker tafel barbecueën dus!

AMERIKAANSE HAMBURGERS GRILLEN

Neem 500 gram rundergehakt en meng dit met een zakje kruidenmix voor hamburgers. Doe er een beetje worcestersaus bij en meng het geheel goed door. Maak er vier hamburgers van die je op de BBQ kan grillen. Ondertussen bak je wat spek die later op de hamburgers komt. Zijn de hamburgers klaar? Doe er dan een plakje cheddarkaas, het spek, wat rode ui en augurk overheen. Eetsmakelijk! Nodig: 500 gram rundergehakt, zakje kruidenmix voor hamburgers, worcestersaus, broodjes, rode ui, ontbijtspek, cheddarkaas en augurk.

YAKITORI KIPSPIESJES OP DE BBQ

Voor deze yakitori kipspiesjes gebruiken we kippendijen zonder bot en vel. Snij wat overtollig vet eraf, maar niet te veel want vet geeft smaak. Doe de sojasaus, mirin, suiker en sake in een pan, meng het geheel en laat de saus 10 minuten zachtjes koken. Laat de saus vervolgens afkoelen en je marinade is klaar. Snijd de kippendij in blokjes van 2x2 centimeter en doe ze door de marinade. Nu 6 uur laten intrekken en dan kun je gaan rijgen! Nodig: 500 gram kippendij, 50 ml sojasaus, 25 ml mirin, 15 gram suiker en 25 ml sake.

GEMARINEERDE SPEKLAPPEN OP DE GRILL

Koop bij je lokale slager of supermarkt speklappen zonder zwoerd. Het zwoerd is de harde buitenste laag van het spek. Liever snel klaar zijn? Koop dan kant-en-klaar de speklappen gemarineerd bij de slager. Anders thuis even een marinade maken met een kruidenmix. Als marineren niet je ding is kun je altijd je speklappen nog droog kruiden. Toe aan iets nieuws? Smeer de speklappen eens in met mosterd. Superlekker! Nodig: een paar speklappen van de slager met zelfgemaakte of kant-en-klare marinade. Eventueel wat droge kruiden of mosterd voor de afwisseling.

TAFELBARBECUE DOOR ONZE BRAADMEESTERS

Kost het je teveel tijd om zelf aan de slag te gaan? Of heb je geen BBQ om op te grillen? Bij BBQ Kampioen staan de braadmeesters voor je klaar. Ook hebben we barbecues die je kunt huren. Alles wordt bezorgd, geregeld en kan vies weer retour. Handig dus. En met onze overheerlijke BBQ pakketten erbij kan het feest helemaal niet meer stuk. Maak er dus wat moois van en neem zeker een kijkje op ons BBQ blog voor meer handige en lekkere BBQ tips.