boodschappenlijst geslaagde bbq

boodschappenlijst geslaagde bbq

BOODSCHAPPENLIJST VOOR EEN GESLAAGDE BBQ

Ga je een BBQ avondje organiseren? Dan wil je natuurlijk wel dat het helemaal tot in de puntjes verzorgd is. Een BBQ kan wel voor wat stress zorgen, maar als jij je goed voorbereid staat niets een ultieme BBQ avond meer in de weg. Met onderstaande barbecue boodschappenlijst helpen wij je graag een handje.

BBQ BENODIGDHEDEN VOOR EEN GESLAAGDE AVOND

Voorkom dat je zonder doel voor ogen door de supermarkt rent, op zoek naar alle BBQ benodigdheden. Je kunt het natuurlijk ook eenvoudig bij onze digitale slagerij bestellen. Zorg gewoon voor een goede voorbereiding. Ga eerst rustig zitten en stel een menu samen, bekijk hoeveel gasten er komen en maak aan de hand daarvan je boodschappenlijstje. En heb je zelf een BBQ of wil je er een huren? Als je er een huurt ontvang je daar waarschijnlijk de brandstof bij, het is goed om dit even na te vragen. Voor nu ga ik er even vanuit dat je de BBQ en de brandstof op orde hebt en enkel inkopen gaat doen voor op de BBQ.

DEZE BARBECUE BOODSCHAPPEN MAG JE NIET MISSEN

Voor wat meer overzicht zal ik je hieronder een lijstje geven van BBQ benodigdheden die absoluut niet mogen ontbreken. Per groep licht ik ook even wat aandachtspuntjes toe.

BBQ CHECKLIST: 6 ONMISBARE BBQ BENODIGDHEDEN

  1. Vlees en vis.  Wat voor een soort vlees en vis je gaat gebruiken is afhankelijk van hoeveel gasten er komen en hoe ervaren jij zelf als barbecueër bent. Heb je veel mensen uitgenodigd? Dan zou ik zeker voor eenvoudig gaan. Ga naar de supermarkt of slager en koop het vlees geportioneerd en gemarineerd. Of bestel je BBQ pakketten gemakkelijk online. Dit scheelt weer zorgen en bovendien is het vlees al van heerlijke kruiden voorzien. Ga uit van zo’n 4 tot 5 stukken vlees en/of vis per persoon met een totaal gewicht van ongeveer 400 gram. Daarmee kan je al een belangrijk punt van je BBQ checklist afstrepen.
  2. Salades zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan huzarensalade, aardappelsalade of zalm- of rundvleessalade. Varieer vervolgens ook nog met wat rauwkost. Een lekkere pastasalade doet het ook altijd goed. Houd voor een salade ongeveer 200 gram per persoon aan.
  3. Brood en smeerseltjes. Vaak wordt er bij een BBQ gekozen voor stokbrood. Dit is lekker en het is gemakkelijk te eten. Maar er zijn ook zoveel lekkere alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan Turks brood of vloerbrood. Reken 1 brood op 4 personen. En varieer met wat smeerseltjes. Kruidenboter of kaas doen het altijd goed, net zoals hummus of een tapenade.
  4. Antipasti Zijn je gasten er al voordat je de BBQ hebt aangestoken? Dan kan het nog wel even duren voordat jullie kunnen gaan eten. Zet daarom al wat antipasti op tafel. Lekkere olijven, gerookte ham en peppadews bijvoorbeeld.
  5. Drankjes Zorg in ieder geval voor een koud pilsje, wijn en frisdrank. Wil je het wat specialer maken? Dan kun je gaan voor speciaal bier zoals blond of corona. En je kunt lekkere verse sapjes maken. Recepten daarvoor zijn in veelvoud op internet te vinden.
  6. Nagerecht Een nagerecht van de BBQ is heerlijk, denk aan banaan, ananas of appeltaart. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor vers fruit, een lekkere bavarois of ijs. Je BBQ afsluiten met een compleet dessert- of ijsbuffet? Bestel dan een van onze nagerecht pakketten. Gewoon een keer genieten mag, toch?

AL JE BARBECUE BOODSCHAPPEN ZO IN HUIS!

Een barbecue organiseren is vaak nog behoorlijk wat werk. Maak het jezelf gemakkelijk door je hele barbecue boodschappenlijst direct bij ons te bestellen! Wij komen dan alle BBQ benodigdheden bij je thuis bezorgen. Van populaire vleespakketten tot een heerlijk dessertbuffet toe: wat wil je nog meer?