Benodigdheden voor een geslaagde BBQ

Benodigdheden voor een geslaagde BBQ

Benodigdheden voor een geslaagde BBQ

Ga je een BBQ organiseren? Dan wil je natuurlijk wel dat het helemaal tot in de puntjes verzorgd is. Bij een BBQ komt best wat kijken, maar als jij je goed voorbereid dan staat niets jouw BBQ avond in de weg. Met onderstaande barbecue boodschappenlijst heb je alle benodigdheden voor een ultieme BBQ avond.

Onmisbare BBQ benodigdheden 

Voorkom dat je zonder doel voor ogen door de supermarkt rent, op zoek naar alle BBQ benodigdheden. Je kunt het natuurlijk ook eenvoudig bij onze online slagerij bestellen. Ga eerst rustig zitten en stel een menu samen, bekijk hoeveel gasten er komen en maak aan de hand daarvan je boodschappenlijstje. En heb je zelf een BBQ of wil je er een huren? Als je er een huurt ontvang je daar waarschijnlijk de brandstof bij, het is goed om dit even na te vragen. 

Wat heb je verder nodig voor een BBQ?

Hieronder hebben we in een overzichtelijke lijst de belangrijkste BBQ benodigdheden genoteerd die absoluut niet mogen ontbreken. 

  1. Vlees en vis. Wat voor een soort vlees en vis je gaat gebruiken, is afhankelijk van hoeveel gasten er komen en hoe ervaren jij zelf als barbecueër bent. Heb je veel mensen uitgenodigd? Dan zou ik zeker voor eenvoudig gaan. Ga naar de supermarkt of slager en koop het vlees geportioneerd en gemarineerd. Of bestel je BBQ pakketten gemakkelijk online. Dit scheelt weer zorgen en bovendien is het vlees al van heerlijke kruiden voorzien. Ga uit van zo’n 4 tot 5 stukken vlees en/of vis per persoon met een totaalgewicht van ongeveer 400 gram. Daarmee kan je al een belangrijk punt van je BBQ checklist afstrepen.
  2. Salades. zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan huzarensalade, aardappelsalade of zalm- of rundvleessalade. Varieer met wat rauwkost of een lekkere pastasalade.Houd voor een salade ongeveer 200 gram per persoon aan.
  3. Brood en smeerseltjes. Vaak wordt er bij een BBQ gekozen voor stokbrood. Dit is lekker en het is gemakkelijk te eten. Maar heb je ook al eens gedacht aan andere smakelijke alternatieven? Denk bijvoorbeeld aan Turks brood of vloerbrood. Reken 1 brood op 4 personen. En varieer met wat smeerseltjes. Kruidenboter of roomkaas doen het altijd goed, net zoals hummus of een tapenade.
  4. Antipasti. Zijn je gasten er al voordat je de BBQ hebt aangestoken? Dan kan het nog wel even duren voordat jullie kunnen gaan eten. Zet daarom al wat antipasti op tafel. Denk aan een schaaltje olijven, gerookte ham of peppadews bijvoorbeeld.
  5. Drankjes. Zorg dat je gasten genoeg drinken. Dit hoeft niet alleen maar alcohol zoals bier en wijn te zijn, maar een gekoeld karaf water met limoen en munt smaakt ook heerlijk. 
  6. Nagerecht. Om de avond af te sluiten is een nagerecht van de BBQ ook heerlijk. Vaak wordt hier niet aan gedacht, maar het grillen van banaan, ananas of appeltaart kan uitstekend op de BBQ.

    Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor vers fruit, een lekkere bavarois of ijs. Je BBQ afsluiten met een compleet dessert- of ijsbuffet? Bestel dan een van onze nagerecht pakketten. Gewoon een keer genieten mag, toch?

Al je BBQ benodigdheden zo in huis!

Een barbecue organiseren is vaak nog behoorlijk wat werk. Maak het jezelf gemakkelijk door je hele BBQ boodschappenlijst direct bij ons te bestellen! Wij komen dan alle BBQ benodigdheden bij je thuis bezorgen. Van populaire vleespakketten tot een heerlijk dessertbuffet toe: wat wil je nog meer?