BBQ benodigdheden: dit heb je nodig voor een geslaagde BBQ

BBQ benodigdheden: dit heb je nodig voor een geslaagde BBQ

Ga je een BBQ organiseren? Dan wil je natuurlijk wel dat het helemaal tot in de puntjes verzorgd is. Bij een BBQ komt best wat kijken, maar als jij goed voorbereid bent, staat niets jouw BBQ avond in de weg. Met onderstaande barbecue boodschappenlijst heb je alle BBQ benodigdheden voor een ultiem gezellige avond.

BBQ wat heb je nodig?

Voorkom dat je zonder doel voor ogen door de supermarkt rent, op zoek naar alle BBQ benodigdheden. Gebruik daarom dit boodschappen bbq lijstje. 

Wat op de BBQ, de boodschappenlijst voor BBQ:

  • Vlees en vis of vega(n): wat voor een soort vlees en vis je gaat gebruiken, is afhankelijk van hoeveel gasten er komen en hoe ervaren jij zelf als BBQ’er bent. Heb je veel mensen uitgenodigd? Dan raden we aan om voor eenvoudig te gaan. Ga naar de supermarkt of slager en koop het vlees geportioneerd en gemarineerd. Of bestel je BBQ pakketten gemakkelijk online. Dit scheelt weer zorgen en bovendien is het vlees al van heerlijke kruiden voorzien. Ga uit van zo’n 4 tot 5 stukken vlees en/of vis per persoon met een totaalgewicht van ongeveer 400 gram. Daarmee kan je al een belangrijk punt van je BBQ checklist afstrepen.
  • Salades: ze zijn er in allerlei soorten en maten. Denk aan huzarensalade, aardappelsalade of zalm- of rundvleessalade. Varieer met wat rauwkost of een lekkere pastasalade. Houd voor een salade ongeveer 200 gram per persoon aan.
  • Brood en smeerseltjes: vaak wordt er bij een BBQ gekozen voor stokbrood. Dit is lekker en het is gemakkelijk te eten. Maar heb je ook al eens gedacht aan andere smakelijke alternatieven? Denk bijvoorbeeld aan Turks brood of vloerbrood. Reken 1 brood op 4 personen. En varieer met wat smeerseltjes. Kruidenboter of roomkaas doen het altijd goed, net zoals humus of een tapenade.
  • Antipasti: zijn je gasten er al voordat je de BBQ hebt aangestoken? Dan kan het nog wel even duren voordat jullie kunnen gaan eten. Zet daarom al wat antipasti op tafel. Denk aan een schaaltje olijven, gerookte ham of peppadews bijvoorbeeld.
  • Drankjes: zorg dat je gasten genoeg drinken. Dit hoeft niet alleen maar alcohol zoals bier en wijn te zijn, maar een gekoelde karaf water met limoen en munt smaakt ook heerlijk. 
  • Nagerecht: om de avond af te sluiten is een nagerecht van de BBQ ook heerlijk. Vaak wordt hier niet aan gedacht, maar het grillen van banaan, ananas of appeltaart kan uitstekend op de BBQ.

Je hoeft niet specifiek naar een bbq boodschappenlijst voor 6 personen te zoeken. Deze boodschappenlijst voor de BBQ is er voor 30 personen, 10 personen of elk ander aantal. Dit lijstje pas je gewoon aan naar het aantal personen dat op je feestje komt. 

Ga eerst rustig zitten en stel een menu samen, bekijk hoeveel gasten er komen en maak aan de hand daarvan je boodschappenlijstje. Je kunt het natuurlijk ook eenvoudig bij onze online slagerij bestellen, dan hoef je je niet druk te maken over de benodigdheden voor de BBQ. 

In een keer alle barbecue benodigdheden in huis

Nu je weet wat nodig is voor een BBQ, zie je er misschien een beetje tegenop om het te regelen. Heb je geen zin om de BBQ benodigdheden te kopen, zoals een barbecue? Of heb je het hartstikke druk en geen tijd om de boodschappen te doen? Maak het jezelf makkelijker door je favoriete BBQ pakketten bij ons te bestellen. Dan heb je alle barbecuebenodigdheden snel in huis. Je hoeft je niet meer af te vragen: wat is nodig voor een barbecue? Wij regelen alles voor je. Zo leveren wij de barbecue met gas, aansteker, BBQ gereedschap, vlees, vis of vega(n) opties, stokbrood, roomkruidenboter, diverse salades, servetten, servies en bestek. Bestel je bij ons, dan hoef je je dus niet meer af te vragen: wat is lekker bij een BBQ? Onze slagers marineren, kruiden en spiesen alles voor je. Misschien nog wel het beste aan onze service: wij wassen ook nog eens alles af! 


Bekijk alle pakketten

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat