Herkomst barbecue

Herkomst barbecue

Herkomst BBQ:

de betekenis en oorsprong Frankrijk, daar ligt de herkomst van het woord barbecue. Het lijkt hartstikke Engels en van Dale schrijft het met een C, maar de herkomst is met een Q. Lang geleden, zeg maar in de tijd van Astrix en Obelix, werden Franse zwijnen aan een braadspit geroosterd. In de volksmond werd zo'n braadspit ‘Erin bij de Baard, eruit bij de Staart’ genoemd. Vertaald naar het Frans: Barbe-et-queue. (baard=barbe, en=et, staart=queue) Aangezien de Fransen veel aan elkaar plakken tijdens het praten krijg je Bar-B'et-queue. Spreekuit: BarBQ. De Engelsen kunnen de ‘u’ aan het eind van het woord niet uitspreken en daarom zeggen ze Barbkjoe. En zo is in hun taal de ‘c’ erin gekomen en is dat overal, ook vaak in Frankrijk overgenomen. Dus de letterlijke betekenis van barbecue is ‘baard-staarten’. Maar is de Nederlandse schrijfwijze nu BBQ, barbeque, of barbecue? De Dikke van Dale houdt deze officiële schrijfwijze aan: bar·be·cue (de ~ (m.), ~s toestel om vlees in de open lucht te roosteren, gelegenheid waarbij gebarbecued wordt bar·be·cue·ën (onov.ww.) vlees roosteren op een barbecue bar·be·cue·saus (de ~) saus voor vlees dat op een barbecue geroosterd is.

Desondanks worden ook de termen BBQ en barbeque veel gebruikt (ook door ons als BBQ Kampioen!). De verandering van het BBQ’en Sinds de oorsprong van de barbecue is er flink wat veranderd. Wat dacht je alleen al van de verschillende BBQ technieken waar we tegenwoordig gebruik van maken? We zetten er een aantal voor je op een rijtje: Smoked BBQ: gebruiken van rookhout op de BBQ Barbecueën op een alternatieve manier: met olievaten en een slinger BBQ Low en slow BBQ’en

Daarnaast zijn ook natuurlijk nog de ‘traditionele’ methodes, zoals direct grillen en indirect grillenerg populair. Leer van onze BBQ braadmeester! Wist je dat wij zogenaamde BBQ braadmeesters in dienst hebben? Zij bereiden alle gerechten voor je op de BBQ en zijn echte experts. Zo geniet je van de lekkerste BBQ gerechten en leer je ook nog eens over de verschillende technieken. Benieuwd naar onze BBQ braadmeester service?