halal bbq tips

halal bbq tips

TIPS VOOR EEN HALAL BBQ

Een halal barbecuepakket is wel wat meer dan een barbecuepakket zonder varkensvlees. Tenminste dat zou je zeggen want de werkelijkheid is toch anders. Halal vlees wordt namelijk ook halal geslacht, door speciaal daarvoor opgeleide slachters. Dus niet elk stukje rundvlees is automatisch halal. Dat is dus al een wezenlijk verschil. Koop daarom je halal vlees bij een halal gekwalificeerde slager.

Halal BBQ TIP 1: GEBRUIK KIP, LAM OF SCHAAP IN HALAL BBQ-RECEPTEN

Een halalpakket bestaat vaak uit wat soorten kip. Men houdt heel erg van kippenpoten of vleugels, maar geen filet. Verder kan je voor lamsvlees of schaap kiezen. Schaap is alleen wat minder makkelijk te bereiden op de BBQ. Wij grillen alles kort, maar een schaap moet je toch wat langer bereiden. Daar hebben we helaas vaak geen tijd voor op de BBQ. Voor een goedkopere halal BBQ kun je ook kiezen voor wat halalburgers en snacks uit de diepvries. Er is een behoorlijk assortiment dat prima op de BBQ kan!

TIP 2: LET OP MET HALALVLEES OP DE BARBECUE

Heel belangrijk voor een halal BBQ is het proces van het grillen van het vlees. Je mag namelijk goed uitkijken voor kruisbesmetting. Dit kun je voorkomen door netjes te werken. Ik snap dat je niet alleen halal vlees op de BBQ wilt hebben. Maar ga je er varkensvlees op grillen? Dan zal een halalgast nooit zijn vlees van diezelfde BBQ willen hebben. Je moet dus een aparte BBQ hebben waar je dus halalvlees apart op kunt bereiden.

HALAL BARBECUEËN OP ANDERE MANIEREN

Heb je niet veel halalgasten dan kun je ook eerst hun vlees bereiden en daarna pas het vlees voor je andere gasten, of je bewaard het varkensvlees tot het laatste. Wat ook nog kan is het halalvlees bereiden op aluminium grilltray’s dan komt het niet in aanraking met de andere barbecueprodukten.

TIP 3: GAAR HALAL BBQ-VLEES DOOR OP DE GRILL

Waar wij houden van een rosé of medium rare gegrilde steak, is dat voor een halalgast not done. Die mogen absoluut geen rauw vlees consumeren. Vanuit hun geloof is dat niet toegestaan. Je moet dan ook altijd de rundersteak, biefstuk of runderhamburger door en door garen. Dat de smaak dan wat minder wordt is dan maar zo.

TIP 4: GA ZORGELOOS GENIETEN VAN EEN HALAL BBQ

Zoals je ziet kost het heel wat tijd om een goede halal BBQ te organiseren. Natuurlijk kun je dit ook uitbesteden. Kijk eens naar ons complete halal BBQ assortiment. Wij hebben heerlijke halal vleesproducten voor je klaar staan!