BBQ Trends 2023

bbq trends 2023

DE 5 BBQ TRENDS VOOR 2023

Laatste update: 26 april 2023

Trends komen en gaan. Ook voor de barbecue. Wat zijn die bbq trends voor dit jaar? Ook al is er niet heel veel verandering ten opzichte van voorgaande jaren, toch zijn er wel een aantal bijzonderheden die we steeds vaker zien dit jaar. De belangrijkste is dat we nog steeds een kwalitatieve BBQ willen. En dat gaat voor kwantiteit. Lees: we willen liever goed eten, in plaats van veel eten.

BBQ trends DIT ZIJN DE BELANGRIJKSTE BBQ TRENDS VOOR DIT JAAR:

  1. Kwaliteit voor kwantiteit: we willen dat wat we op de BBQ leggen, ook echt van goede kwaliteit is. Weg dus met al die bakjes uit de supermarkt. We kiezen steeds vaker voor mooi geregen spiesen, gaan we zelf marineren en dan maken we de marinade ook zelf. Daar zijn echt heel veel leuke en lekkere recepten voor te vinden tegenwoordig op internet.
  2. Grote stukken vlees: die BBQ trend is al jaren geleden ingezet en zet steeds verder door. We willen graag een mooi stuk vlees op de BBQ en het bereiden daarvan mag dan ook gerust een hele dag duren.
  3. Digitaal barbecueën: anno 2023 een onmisbaar hulpstuk van je barbecue-uitrusting. Zo kan je perfect je vlees op temperatuur grillen op de juiste kern. Altijd het perfecte stukje vlees van je BBQ. Bijna alle barbecues hebben een thermometer in de kap zitten, maar die zijn zo onbetrouwbaar en je kan er niet de kern mee meten. Er zijn kernthermometers te koop met een bluetooth functie die je heel makkelijk op je telefoon kunt installeren. Er is zelfs al een draadloze thermometer verkrijgbaar één die ook de temperatuur in je BBQ meet.
  4. Meer groentes: één van de BBQ trends is dat we steeds meer groentes vinden op de BBQ. Wat is er lekkerder dan naast je steak ook een lekker portie groentes die je op de BBQ hebt bereidt. En dat kan echt van alles zijn, bijvoorbeeld een groentenspies met paprika, champignon en rode ui.
  5. Een barbecue kan altijd en overal: de tijd dat we alleen nog maar gaan barbecueën als de zon schijnt ligt alweer ver achter ons; tegenwoordig staat de barbecue altijd aan. Zowel in de zomer als in de winter. De echte fanaten zijn er dag en nacht mee bezig en het kan ook goed, vooral als je over de juiste barbecue beschikt met de hulpmaterialen die het simpel maken. Wat is jouw favoriete BBQ trend voor 2021? Wij helpen je graag om die te realiseren! Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.