BBQ smoker

BBQ smoker

Een BBQ smoker voor jouw feestje

Heb je een keer zin in wat anders dan de standaard BBQ? Probeer dan eens je vlees, vis of groente te roken. Met een BBQ smoker rook je de lekkerste gerechten zoals pulled pork. Een smoker gebruiken kost tijd en vraagt om de juiste skills. Je moet weten hoe je moet roken met rookhout en welk type hout hiervoor het beste geschikt is. Hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het is. Voor je het weet ben ook jij een BBQkampioen!

BBQ met smoker

Heb je een barbecue smoker gekocht? Dan is het handig om te weten hoe je hem moet gebruiken. Je nieuwe BBQ smoker is vooral geschikt om eten langzaam mee te grillen. Je kunt bijna alles bereiden op de BBQ smoker. Denk bijvoorbeeld aan worst of zalm. Op zoek naar een paar lekkere recepten voor smoker BBQ? Probeer dan eens beer can chicken, de overheerlijke spareribs en natuurlijke de pulled pork. Maar er is meer! Hieronder staan een drietal heerlijke BBQ recepten met korte bereidingstijd. 

Heerlijke recepten smoker: van BBQ smoker vlees tot vis

Gerookte zalm op cederhout plank 

Kies een zijde verse zalmfilet, een wilde zalm is ook een goede keuze voor een diepere smaak. Het velletje moet in ieder geval nog om de vis zitten. De zalm kun je insmeren met wat olie, verse dille of een marinade; maar doe dit niet te dik. Hierdoor blijf je de pure smaak van de zalm nog proeven. Week eerst je cederhouten plank een uur in water. Daarna kun je de zalm de plank leggen en in de smoker plaatsen. Gaar met een kernthermometer de zalm tot een kern van 38 graden, zodat hij medium gegaard is. Eet smakelijk!

Picanha op je BBQ smoker 

Dit is ook zo’n gerecht dat je snel en eenvoudig in je BBQ smoker bereidt, of zelfs op je doorsnede BBQ met deksel. Zorg eerst dat je beide kanten van de picanha braadt, voordat je hem op een cederhouten plank legt. Plaats de cederhouten plank op de BBQ en gaar hem met de kernthermometer. De kerntemperatuur moet 120 graden zijn en laat hem daarna tot een kern van 50 graden afkoelen. Verpak de picanha daarna in aluminiumfolie en laat hem tien minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Geniet ervan!

Oer- en spaakhammetjes op de BBQ smoken 

Heb je ooit al eens gehoord van oer- en spaakhammetjes? Dit zijn de malse en smaakvolle kuiten van het varken, heerlijk BBQ smoker vlees. Spuit eerst de oer- of spaakham in met pekel en laat dit 24 uur trekken in de koelkast. Je hebt de keuze om ze ook nog aan de buitenkant te marineren of in te smeren met een rub. Wat jij lekker vindt. Bereid je BBQ smoker nu voor, zodat je een constante temperatuur van 100-120 graden hebt. Grill de oer- en spaakhammetjes in zo’n zes uur gaar. Leg ze niet gelijk boven op het vuur. Aanvallen maar! 

De braadmeesters van BBQkampioen – de lekkerste vlees roken BBQ recepten van de meesters

Duurt het smoken jou te lang, weet je niet hoe de BBQ smoker te gebruiken of wil je lekker achterover zitten terwijl wij het werk doen? Onze braadmeesters weten de BBQ recepten voor jou te verzinnen en bereiden. Meer weten of honger gekregen? Neem dan vrijblijvend contact op of bekijk direct onze BBQ pakketten.