BBQ smoker

BBQ smoker

BBQ smoker

Wil je wel eens wat anders dan de standaard BBQ? Probeer dan eens je vlees, vis of groente te roken. Met een BBQ smoker rook je de lekkerste gerechten zoals pulled pork. Dit kost tijd en vraagt om de juiste skills. Je moet weten hoe je moet roken met rookhout en welk type hout hiervoor het beste geschikt is. Maar hoe vaker je het doet, hoe makkelijker het wordt. Straks ben ook jij een BBQkampioen!

Smoker BBQ 

Heb je een BBQ smoker gekocht? Maak er dan goed gebruik van. Je nieuwe BBQ smoker is vooral geschikt om je eten langzaam mee te grillen. Je kunt bijna alles bereiden op de BBQ smoker. Denk bijvoorbeeld aan worst of zalm. Op zoek naar een paar lekkere recepten? Ontdek dan beer can chicken, overheerlijke spareribs en natuurlijke de pulled pork. Maar er is meer! Hieronder staan een drietal heerlijke BBQ recepten met korte bereidingstijd.

Smoker BBQ recepten 

GEROOKTE ZALM OP CEDERHOUTEN PLANK

Neem een zijde verse zalmfilet of wilde zalm voor een wat diepere smaak. Zorg dat er in ieder geval een velletje omheen zit. De zalm kun je insmeren met wat olie, verse dille of marinade; maar doe dit niet te dik. Hiermee behoud je een beetje puur-natuur smaak. Leg allereerst je cederhouten plank een uur in water om te weken. Daarna kun je de zalm de plank leggen en in de smoker plaatsen. Gaar met een kernthermometer de zalm tot een kern van 38 graden zodat hij medium gegaard is. Eet smakelijk!

PICANHA OP JE BBQ SMOKER

Dit is ook zo’n gerecht dat je snel en eenvoudig in je BBQ smoker bereid, of zelfs op je doorsnede BBQ met deksel. Braad de picanha aan beide zijdes en leg hem daarna op een cederhouten plank. Plaats de cederhouten plank op de BBQ en gaar hem met de kernthermometer. Zorg voor een kerntemperatuur van 120 graden en laat hem afkoelen tot een kern van 50 graden. Verpak de picanha daarna in aluminiumfolie en laat hem tien minuten rusten alvorens hem aan te snijden. Geniet ervan!

OERHAMMETJE EN SPAAKHAMMETJE OP DE BBQ SMOKEN

Je vraagt je waarschijnlijk af wat oer- en spaakhammetjes zijn. Dit zijn de mals en smaakvolle kuitjes van het varken. Spuit eerst de oer- of spaakham in met pekel en laat dit 24 uur trekken in de koelkast. Als je het lekker vindt, kun je ze aan de buitenkant nog marineren of insmeren met een rub. Zet de BBQ smoker klaar met een constante temperatuur van 100-120 graden en grill ze in zo’n zes uur gaar. Let daarbij op dat je ze niet gelijk boven het vuur legt. Bon appétit!

DE BRAADMEESTERS VAN BBQ KAMPIOEN

Duurt het smoken jou te lang of wil je lekker achterover zitten terwijl wij het werk doen? Onze braadmeesters bereiden het beste vlees op de barbecue. Meer weten of honger gekregen? Neem dan vrijblijvend contact op of bekijk direct onze BBQ pakketten.