barbecuen op zonne energie

barbecuen op zonne energie

DUURZAAM BARBECUEËN MET EEN BBQ OP ZONNE-ENERGIE

Een barbecue die geen brandstof nodig heeft? Het kan met een barbecue op zonne-energie. Deze barbecues werken op elektriciteit die, je raadt het al, volledig door de zon wordt aangedreven. In het kader van de Werelddag van de Zon zetten we deze duurzame barbecue extra in het zonnetje.

ELEKTRISCHE BARBECUES MET ZONNEPANEEL

In Nederland hebben we een grote verscheidenheid aan soorten barbecues waarvan vooral de barbecues op kolen, gas en hout populair zijn. Iets minder populair is de barbecue op elektriciteit, doordat je hiervoor stroom in de buurt moet hebben. De nieuwe generatie elektrische barbecues met zonnepaneel bieden hier mogelijk uitkomst. Deze barbecues hebben als voordeel dat je ze altijd aan kunt zetten wanneer jij dat wilt, er geen extra brandstof nodig is en er geen brandgevaar is. Het laatstgenoemde voordeel maakt ook dat elektrische barbecues populair zijn voor op balkons van appartementen aangezien kolenbarbecues hier vaak verboden zijn. Wel blijft de vraag of de smaak hetzelfde is als bij een kolen of gasbarbecue.

GEZOND BAKKEN EN GRILLEN MET ZONNESTRALEN

Nog een stap verder gaat de barbecue die volledig op zonlicht werkt. Op deze barbecue, dat eigenlijk meer een soort kooktoestel is, kun je vlees, vis, groenten etc. laten garen door enkel en alleen zonnestralen. Er komt geen enkele warmtebron aan te pas. Bbq op zonne-energie Dat dit natuurlijk een hele gezonde manier van barbecueën is lijkt me duidelijk, als je er maar voor zorgt dat je eten er op tijd weer af is. Ik heb filmpjes gezien waarbij in 10 min. tijd een hamburger mooi gegaard was. Ook fijn is dat zo een BBQ nog redelijk betaalbaar is, vooral als je weet wat een Weber BBQ tegenwoordig wel niet kost.

NADELEN VAN DE BARBECUE OP ZONNE-ENERGIE

Maar toch zie ik er meer na- dan voordelen aan. Je kunt bijvoorbeeld het ’s avonds barbecueën wel vergeten aangezien je zonlicht nodig hebt en ook bij slecht weer gaat het je niet lukken; als er een wolk voor de zon drijft is het alweer over. Ook is het zeker voor wat grotere groepen of gezinnen ook niet te doen, omdat je grilloppervlakte gewoon te klein is. Toch biedt het interessante mogelijkheden voor de toekomst waarin we misschien allemaal aan de brandstofloze duurzame barbecue aanschuiven. Maar voor nu is het vooral leuk als je van duurzaamheid houdt, op survival gaat of gewoon van een uitdaging houdt.. We wachten het af! Meer handige en/ of smakelijke BBQ tips lezen? Bekijk dan het BBQ Kampioen blog en lees ook meer over de mogelijkheden als je een BBQ wilt kopen.


Bekijk alle pakketten

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat