barbecueen alternatieve manier

barbecueen alternatieve manier

Hou je van barbecueën? Dan kan ik me voorstellen dat je soms wel iets anders wilt dan een gewone standaard gas-, briketten- of houtskool barbecue. Er zijn best wel wat alternatieven die we kunnen gebruiken als BBQ. Misschien heb je ze weleens voorbij zien komen, auto’s waar een BBQ van is gemaakt of andere fantastische creaties. Ik wil het nu graag hebben over gangbare, bruikbare en toch wat apartere toestellen.

SLINGER BBQ VOOR EEN HEERLIJKE ROOKSMAAK

Allereerst een alternatieve BBQ die we zelf ook graag gebruiken en aanbieden. De slinger BBQ, ook wel swingbarbecue genoemd. We zijn op zoek gegaan naar een goed en bruikbaar model, maar dat was nog niet zo eenvoudig. We liepen vaak tegen het probleem aan dat de driepoot waarop de BBQ staat niet al te stevig bleek. Uiteindelijk hebben we besloten om er een voor ons op maat te laten maken. Zo hebben we een goede en degelijke slingerbarbecue die voldoet aan onze wensen. Deze Swing Grill viel zo in de smaak dat we deze nu ook verkopen. Daarnaast verhuren we ze natuurlijk ook.

NET ZOALS DE INDIANEN EN COWBOYS

Met de slinger BBQ ga je als het ware terug in de tijd. Net zoals de indianen en cowboys vroeger op de prairie hun vlees gaarden. Zo doen wij het nu ook, gewoon op een vuurtje met een rooster erboven en grillen maar. Doordat je niet hoeft te wachten tot de vlammen minder zijn, kun je bijna direct starten. Bovendien ziet het er extra stoer uit met die hoge vlammen. Je moet wel blijven slingeren, anders brandt het vlees binnen no-time aan. KIPSATÉ, PICANHA OF WILDE ZALM Op een slinger BBQ kun je eenvoudig een gewone, maar heerlijke kipsaté grillen. Wil je het wat spannender maken? Kies dan voor een Picanha of een grote wilde zalm op een cederhouten plankje (kan prima). Hiermee onderscheid jij je en komt de smaak goed tot zijn recht. Met een slinger BBQ krijg je namelijk een heerlijke rooksmaak. Dit lukt niet met een BBQ van briketten of houtskool.

DE OLIEVAT BBQ

Een andere bekende, maar alternatieve barbecue is de olievat BBQ, ook wel BBQ barrel genoemd. Deze BBQ barrel is eigenlijk niets meer dan een olievat met een rooster erboven. Hierin gebruik je gewone kolen of briketten. Qua smaak is de olievat BBQ dus niet bijzonder, maar de unieke vorm ziet er natuurlijk wel super stoer uit. Een olievat BBQ kun je op verschillende plaatsen kopen, maar ik zie ook steeds vaker dat thuisklussers zelf aan de slag gaan. Het olievat slijp je gewoon doormidden. Plaats een scharnier tussen beide helften, pootjes eronder en je hebt een mooie olievat BBQ mét deksel. Een prima Oklahoma Joe.

OLIEVAT BBQ: OKLAHOMA JOE

Een Oklahoma Joe? Dat is eigenlijk een super moderne olievat BBQ. Deze barbecue heeft een aparte kamer waar je de warmtebron creëert waardoor je indirect gaart. Hiervoor gebruik je hout, briketten of houtskool. Er zijn in deze range een groot aantal verschillende uitvoeringen, met meerder kamers waar je in kunt roken te verkrijgen. En ook de maat wil nog weleens uitzonderlijk zijn.

DO IT YOURSELF BBQ

Zelf iets maken hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Met een paar stenen die je op elkaar stapelt kom je al een heel eind. Rooster erop en je eigen gemaakte barbecue is klaar. Op internet zie ik ook weleens voorbeelden waarbij men een winkelwagentje gebruikt. Heel creatief, maar ik raad het niet aan. Ook denk ik dat de supermarkten er niet zo blij van worden. Tot zover onze tips voor alternatieve barbecues. Benieuwd naar meer handige en slimme tips voor op de barbecue? Vergeet ons BBQ Kampioen blog dan niet te volgen. En wil je graag meer weten of een mooie slinger BBQ bestellen? Neem dan gerust contact met ons op.