barbecue feest diner

barbecue feest diner

BARBECUE FEEST 2.0: SERVEER EEN 5-GANGENDINER

Wil je je BBQ feest net wat meer inhoud geven en eens wat meer doen dan de standaard hamburger en salades? Maak er eens een 5-gangendiner van. Dat klinkt heel chique en als veel werk, maar je kunt het zo uitgebreid mogelijk maken zoals je zelf wilt. Om je op weg te helpen, hebben we een simpel menu samengesteld voor je. barbecue feest

DINER VOOR JE BARBECUE FEEST APERITIEF: TAPAS

Wat het altijd goed doet bij een diner, is de tapasplank. En het mooie is: je kunt het prima van te voren al samenstellen en voorbereiden. Je kunt koude tapas serveren, of je gebruikt de barbecue al om bijvoorbeeld verschillende spiesje klaar te maken. Denk aan zongedroogde tomaatjes met kip, of merquezworstjes. Eenvoudig te bereiden, maar bijzonder smaakvol.

VOORGERECHT: WARMGEROOKTE ZALM

Terwijl je gasten genieten van de tapas, kan jij alvast aan de slag met het voorgerecht. Uiteraard wil je zelf niet te lang achter de barbecue staan op je eigen feest, dus kies daarom voor een eenvoudig gerecht, zoals warmgerookte zalm. Het kost je vrijwel geen tijd, maar je hebt wel een barbecue nodig met een deksel. Bereidingstijd is 40 minuten, gebruik een kernthermometer en je hebt er geen omkijken naar. Check onze Facebook pagina voor een uitgebreid recept.

HOOFDGERECHT: BIEFSTUK (OF WAT JIJ EN JE GASTEN HET LIEFST ETEN TIJDENS JE BARBECUE FEEST)

En dan is het tijd voor het hoofdgerecht. Hiervoor kun je alles kiezen, net waar jij en je gasten zin in hebben. Eén advies: bij het hoofdgerecht hebben veel mensen de neiging om groots uit te pakken, maar omdat je 5 gangen hebt, is dat niet nodig. Serveer juist kleinere porties. Met een biefstuk of varkenshaasje zit je al snel goed. Vergeet niet om verse groenten te grillen op de barbecue en aardappelen te grillen of poffen (lekker met kruidenboter of zure room). Een lekker sausje erbij en je bent alweer klaar!

NAGERECHT: FRUITSPIES MET IJS OF BANAAN MET CHOCOLADE

Wist je dat je fruit ook prima op de barbecue kunt bereiden? Een lekker fris nagerecht wat je kunt serveren met een bolletje ijs en een toefje slagroom. En nog een voordeel: je hoeft fruit maar kort te grillen, zodat je je weer snel bij je gasten kunt voegen. Een fruitspies is over het algemeen voor iedereen lekker, ananas kun je goed grillen op de barbecue of maak er helemaal een feest van met banaan en chocolade (snijd de banaan in, leg er stukjes chocolade in, vouw de bananen in aluminiumfolie en leg ze voor 10 minuten op de barbecue totdat de bananen zacht zijn en de chocolade gesmolten).

BORRELEN: KAASPLANKJE

Na vier heerlijke gangen is het tijd om nog gezellig na te borrelen met je gasten. Heb je nog een gaatje over? Sluit de avond dan af met een mooi kaasplankje. Houd je niet van de buitenlandse (‘stink’) kazen, kies dan veilig en pak een Hollandse kaasplank. Er zijn genoeg kazen uit eigen land waar je prima mee kunt variëren.

IDEEËN GENOEG VOOR JE BARBECUE FEEST?

Wij zijn benieuwd: hoe ziet jouw ideale barbecue feest eruit? Laat het ons weten via onze website of Facebook pagina. En wil je je barbecue feest uitbreiden tot een echt 5-gangendiner? We hebben verschillende, smakelijke bijgerechten en nagerechten voor je in ons assortiment.


Bekijk alle pakketten

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat