amerikaanse bbq

amerikaanse bbq

AMERIKAANSE BBQ: HOE DOEN ZE HET IN AMERIKA?

Barbecueën is over heel de wereld een populaire manier om vlees te braden. Echter wordt het in ieder land weer heel anders gedaan. Zo eten ze in het Caribisch gebied veel vis en houden wij Nederlanders tegenwoordig ook van barbecueën in de winter. In dit artikel bespreek ik de Amerikaanse BBQ. Zin in een Amerikaans BBQ party? Lees dan snel verder.

WAT IS AMERIKAANS BARBECUEËN?

Real American BBQ, het echte Amerikaanse barbecueën, staat bekend als de klassieke BBQ. Het vlees wordt volgens de low&slow methode bereid boven een rokend vuur. Zo zijn er tal van klassieke BBQ gerechten ontstaan; zoals Pulled Pork, Texas Brisket en Kansas City Smoked Spareribs. In heel Amerika is barbecueën populair. Zo heeft elke regio zijn eigen specialiteit en in sommige staten worden zelfs heel serieuze wedstrijden gehouden.

DE HISTORIE VAN DE AMERIKAANSE BARBECUE

Het barbecueën is niet alleen van deze tijd. Nog voor de oprichting van de deelstaten hielden de Amerikaanse indianen al van de BBQ. Zo regen ze hele zalmen aan Cedar houten stokken en werden deze boven een vuur geroosterd. Amerika is een land vol met wilde dieren, rivieren en baaien vol met vis en grote wouden met veel eikenhout. Ja, dit is het walhalla voor de echte BBQ liefhebber. Het eikenhout werd als brandstof gebruikt bij het bereiden van vlees en vis. In de zuidelijke staten van de Verenigde Staten werden hele varkens aan het spit bereid. De varkens werden bereid boven een gat in de grond waarin verkoolde boomstammen lagen. Hier ligt de oorsprong van de BBQ.

DE BEKENDSTE BBQ TER WERELD

En dan de Weber. De bekendste BBQ ter wereld komt ook uit de Verenigde Staten. De Amerikaan George Stephen, werknemer van the Weber brothers metal works, zaagde een metalen boei doormidden, boorden daar wat luchtgaten in en bevestigde daar drie metalen poten aan. De metalen BBQ was geboren. En in 1834, in het Delmonico’s restaurant in New York werd voor het eerst een BBQ geserveerd zoals we die nu kennen. Je kocht daar een hamburger voor slechts 10 dollarcent. En tijdens de Amerikaanse culinaire revolutie in de jaren 80 werd er in veel restaurants gebruik gemaakt van een BBQ boven open vuur. Pas veel later zag je dit in restaurants in Europa verschijnen.

ZELF EEN AMERIKAANSE BARBECUE ORGANISEREN?

Zoals je ziet houden Amerikanen van eten. Veel eten. Wil je zelf ook een American BBQ organiseren? Dan mogen steaks, grote steaks, hamburgers, frieten en alles wat daarbij hoort niet ontbreken. Kip is ook altijd goed en hotdogs zijn favoriet. Hou het voedsel eenvoudig, gezond en zorg ervoor dat je genoeg hebt. Bekijk eens ons BBQ assortiment voor lekkere pakketten voor jouw Amerikaanse party. En vergeet ons BBQ Kampioen blog niet te volgen voor meer inspiratie en handige tips.


Bekijk alle pakketten

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat