5 tips voor het organiseren van een winterbarbecue

5 tips voor het organiseren van een winterbarbecue

EEN WINTERBARBECUE ORGANISEREN? CHECK DEZE 5 ONMISBARE TIPS EEN ONVERGETELIJKE WINTERBARBECUE

Middels deze tips wordt het een stuk gemakkelijker om tot een zorgeloos feest te komen:

  1. KIES DE JUISTE PLEK EN TENT Bepaal vooraf goed waar je de BBQ wilt gaan plaatsen en of je een tent nodig hebt. Heb je geen verandadak, overkapping of een flinke schuur of garage? Dan moet je in de winter toch echt een tent neerzetten. Maar met een tent alleen ben je er nog niet. Je wilt niet dat je gasten van de kou naar huis gaan, dus moet je ook zorgen voor enkele terraskachels. Verder heb je een aparte tent nodig om de gasbarbecue in te zetten. In de winter kun je namelijk niet aan de gang met een kolen- of brikettenbarbecue, dat geeft teveel rook. Denk goed na waar je de barbecue neer zet, want het is niet zo lekker als je de rook van de BBQ in de tent krijgt waar jij en je gasten feest hebben.
  2. CREËER EXTRA SFEER IN JE TUIN. Tijdens een winterbarbecue is het super gezellig als je in je tuin ook wat vuurkorven neerzet. Neem afhankelijk van de ondergrond wel wat voorzorgmaatregelen om schroeiplekken op het gazon tegen te gaan. Ik kom regelmatig zwarte plekken op het gras tegen. Zonde, want het had simpel voorkomen kunnen worden door eerst wat zand onder de vuurkorf te strooien. Doe dit ook op je terras, anders zit je de halve zomer met zwarte tegels. Ook voor de vuurkorven geldt dat je rekening moet houden met de wind. Je wilt natuurlijk niet dat je gasten als doorgerookte palingen naar huis gaan.
  3. EEN SPECIAAL WINTERMENU MET BIJPASSENDE DRANKJES. We gaan niet hetzelfde soort vlees gebruiken op de winterBBQ als dat we in de zomer ook al op onze BBQ leggen. Het kan wel natuurlijk, maar is eigenlijk een gemiste kans. Nu is de uitgelezen kans om wat meer winterse producten op de BBQ te garen. Denk aan rookworst, eisbein (varkensschenkel, wel even voorgaren) en houthakkers ribs. Wij presenteren zelfs boerenkool bij de BBQ. Wat betreft drinken is glühwein natuurlijk onmisbaar. Verder een stevig speciaal biertje en wat frisdrank en je hebt voldoende keus voor iedereen.
  4. MUZIEK IS HEEL BELANGRIJK. Het zijn dan wel je gasten die zorgen voor de sfeer, maar je mag ze wel een handje helpen. Een goed deuntje mag dan ook niet ontbreken. Regel wat muziek, maar zet het niet te hard. Het is niet de bedoeling dat de hele wijk kan genieten van jouw disco. Kijk voor leuke muziek eens op Spotify, hier kun je eenvoudig geschikte muzieklijsten vinden. Ook kunnen gasten zo hun eigen favoriete muziek aanvragen waarop ze gegarandeerd los gaan. 
  5. EEN WARME EN GEZELLIGE WINTERUITSTRALING. Om te voorkomen dat mensen het ondanks de terraswarmers nog koud krijgen moet je niet teveel stoelen neerzetten. Kies eerder voor een paar statafels met barkrukken. Dit is ook nog eens een stuk gezelliger. Zorg daarbij ook voor enkele plaids die mensen om kunnen slaan als het toch wat te koud is. Kleed de ruimte verder vooral gezellig aan. Leg bijvoorbeeld wat stapels hout neer en zet wat kaarsen op tafel voor een warme en gezellige winteruitstraling. Zo wordt jouw hippe winterbarbecue een gegarandeerd succes. Wil jij ook een winterBBQ organiseren? Neem dan vrijblijvend contact op voor extra informatie. Geen zin om zelf voor alles te zorgen? Bekijken dan onze pakketten en wat wij voor u kunnen verzorgen. Bekijk ook eens het BBQ Kampioen blog voor handige tips en smaakvolle recepten.

Bekijk alle pakketten

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat