• Vandaag besteld, overmorgen in huis

Mijn winkelwagen (0)

€ 0,00

Beoordeling door klanten: 8,7/10 ­ 1790 beoordelingen

  • Wij zijn slagers van huis uit
  • Gegarandeerd verse producten
  • Binnen 24 uur vrijblijvend offerte
  • Alles vuil retour
  • Gratis bezorgd!!

Low & slow BBQ: zo doe je het

Tegenwoordig hoor je het overal om je heen, low en slow cooking. Hartstikke hip en lekker. Maar het is wel een vak apart en zeker niet voor elke gelegenheid geschikt. Meer weten over Low & Slow BBQ? Onze braadmeester praat je bij.

Voordat je aan de slag gaat

Om te beginnen moet je voor low en slow cooking de hele middag de tijd nemen. Het vlees wordt namelijk, zoals de naam al doet vermoeden, heel langzaam op een lage temperatuur gegaard. Heb je een grote groep familie, vrienden of collega’s op bezoek dan is het niet handig dat je de hele middag op je BBQ moet letten. Daarnaast is ook niet iedere BBQ geschikt om op deze manier te barbecueën. Gebruik voor low en slow cooking een keramische barbecue, in de volksmond de Big Green Egg, of een barbecue die op hout stookt.

Aan de slag met low en slow cooking

Heb je tijd vrij gemaakt en de juiste BBQ voor handen? Dan kan je aan de slag. Bij Low en Slow cooking gebruik je lekker grote stukken vlees en vis. Het vlees en vet blijft het beste behouden als je de kap van de BBQ gesloten houdt. Zo heeft het vet alle tijd om te smelten en zijn smaak achter te laten in het vlees. Daarnaast is een goede smaak afhankelijk van het soort rookhout dat je gebruikt en je kunt natuurlijk ook gebruik maken van rookmot en kruiden.

Low cooking doen we met een temperatuur tussen de 120-150 graden. De grootste kunst is om je BBQ op die temperatuur te houden. Dit kun je het beste bereiken door de ventilatieroosters te gebruiken. Let goed op, want wordt de BBQ te heet dan droogt het vlees snel uit.

Bereidingstijd

De bereidingstijd is afhankelijk van het vlees dat je kiest. Heb je een varkensham dan ben je al snel 5 á 6 uur bezig. Kies je echter voor een lamskroon, dan ben je met 40 tot 50 minuten wel klaar.

Is het vlees goed gegaard dan haal je het van de BBQ. Laat het dan nog 10 tot 15 minuten rusten in aluminiumfolie. Bereid in de tussentijd lekkere groenten op je BBQ, of ga aan de slag met diverse bij- en nagerechten. Maak de borden op, portioneer je vlees en je heerlijke low en slow gerecht is klaar.

De eerste keer

Is het de eerste keer dat je aan de slag gaat met een low en slow BBQ? Maak het jezelf dan niet te moeilijk en start met wat kleinere stukken vlees. Doe ervaring op door met je BBQ te spelen. Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je de roosters vol open zet? Gebruik hiervoor wel een paar runderhamburgers, want het is toch zonde als je een groot stuk rundvlees verknalt. Of kijk op Youtube naar wat filmpjes en volg de aanwijzingen op.

Wil je meer weten over Low & Slow cooking op je BBQ? Neem dan vrijblijvend contact op met de specialisten van de BBQ Kampioen of neem een kijkje op onze blog.

« Terug
© Developed by CommerceLab