• Vandaag besteld, overmorgen in huis

Mijn winkelwagen (0)

€ 0,00

Beoordeling door klanten: 8,7/10 ­ 1790 beoordelingen

  • Wij zijn slagers van huis uit
  • Gegarandeerd verse producten
  • Binnen 24 uur vrijblijvend offerte
  • Alles vuil retour
  • Gratis bezorgd!!

Zo maak je de barbecue schoon

 

Heb je een gezellige avondje achter de rug met vrienden, familie of collega’s, mag je als dank ook de vieze barbecue schoonmaken. Altijd weer een vervelende en lastige klus, waar je helemaal geen zin in hebt. BBQ Kampioen geeft je daarom graag enkele tips waarmee de barbecue schoonmaken net wat gemakkelijker (en sneller) wordt.

BBQ Schoonmaken

Het leed dat barbecue schoonmaken heet

Als je naar je BBQ kijkt na een lekkere grill en braadsessie zakt de moed je waarschijnlijk in de schoenen. Heel het rooster vol met aangebakken en verbrande resten.. Dat wordt weer schrobben! Gelukkig kun je vooraf al wel het een en ander doen om te zorgen dat het schoonmaken een stuk eenvoudiger wordt. Smeer je rooster of bakplaat voor gebruik in met een olie, dat scheelt altijd.

Ik zie ook weleens dat mensen er een halve rol aluminiumfolie op en onder hebben zitten. Tja, ga dan niet barbecueën zeg ik. Schoonmaken hoort er nu eenmaal bij. Wel heb ik wat tips om je barbecue toch eenvoudig te reinigen.

Het rooster van de barbecue schoonmaken

Je barbecue bestaat natuurlijk uit verschillende onderdelen, het rooster, de bakplaat, het deksel en natuurlijk de body. De laatste 2 zijn verreweg het makkelijkste schoon te maken, dus daar ga ik verder geen tekst aan besteden. Wel heb ik wat tips voor het rooster. Probeer altijd als je klaar bent met barbecueën ,deze direct boven het vuur of de warmte weg te halen. Zo voorkom je dat eventuele resten of vet nog verder in of aan je barbecue branden.

Als het rooster nog warm is kun je hem al met een sopje proberen te reinigen. Is het oppervlak te sterk vervuild? Dan kun je het rooster in het gras leggen en deze een nachtje laten liggen. De dauw de volgende ochtend doet wonderen. Verder werkt het ook heel goed als je het rooster in een vuilniszak met een scheutje ammoniak een nacht laat weken. De volgende ochtend veeg je het overgrote deel er zo vanaf. Handig!

Sommige roosters van de barbecue mogen en kunnen ook in de vaatwasser. Dan is het natuurlijk al helemaal niet moeilijk meer. Pas wel op met schuur- of poetsmiddelen en agressieve schoonmaakmiddelen. Voor je het weet is je rooster of barbecue blijvend beschadigd.

Tips voor het schoonmaken van de BBQ bakplaat

Maar eerlijk is eerlijk, een barbecue schoonmaken hoort er nu eenmaal gewoon bij. Werk je met een bakplaat? Dan gaat het schoonmaken een stuk makkelijker, die kun je namelijk ook voor een groot gedeelte schoon branden en afschrapen. Ook hier geldt dat je hem kunt invetten en wegleggen om het schoonmaken gemakkelijker te maken.

Pas met een gietijzeren bakplaat wel goed op dat je hier geen agressief schoonmaakmiddel op gebruikt, dit middel kan eenvoudig in de poriën lopen. Een gietijzeren plaat na het gebruik ook altijd even insmeren met een plantaardige olie. Zo voorkom je dat hij gaat roesten.

En als je het helemaal makkelijk wilt hebben kun je een barbecue huren die je gewoon vuil retour mag brengen. Dan hoef je helemaal niks schoon te maken! Bij de BBQkampioen krijg je de barbecue er gewoon bij en die komen we dan weer vuil bij je ophalen. De perfecte oplossing als je wel lekker wilt barbecueën, maar geen zin hebt in het gedoe achteraf.

Tot zover onze tips. We wensen je veel succes met de barbecue schoonmaken. En ben je geïnteresseerd in meer handige BBQ tips en heerlijke gerechten? Kijk dan ook eens op het BBQ Kampioen blog!

« Terug
© Developed by CommerceLab