• Vandaag besteld, overmorgen in huis

Mijn winkelwagen (0)

€ 0,00

Beoordeling door klanten: 8,7/10 ­ 1790 beoordelingen

  • Wij zijn slagers van huis uit
  • Gegarandeerd verse producten
  • Binnen 24 uur vrijblijvend offerte
  • Alles vuil retour
  • Gratis bezorgd!!

Smullen van een Afrikaanse BBQ

Vandaag, 25 mei, is het Wereld Afrikadag. Op deze dag wordt de Afrikaanse eenheid gevierd. Een goed moment om aandacht te besteden aan al het moois dat uit dit continent voort komt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke Afrikaanse bbq, ofwel de Afrikaanse braai.

Wat is een Afrikaanse BBQ?

Een Afrikaanse braai is eigenlijk bijna hetzelfde als een Nederlandse barbecue, maar niet helemaal. Waar we in Nederland vaak gebruik maken van houtskool of briketten doen we dat op een Afrikaanse Braai niet. Daar gebruiken we hout als brandstof. Je maakt dus als het ware zelf je eigen houtskool.

Een Afrikaanse Braai, kennen wij in Nederland eigenlijk ook wel, maar dan onder de naam slingerBBQ. Een typisch Afrikaanse BBQ is namelijk een vierkante BBQ met een schoorsteen. Aan de ene zijde van de BBQ maak je van het hout houtskool. Wanneer dit goed is schuif je dat naar de kant waar je het vlees gaat bereiden. Zo is je barbecue altijd op de juiste temperatuur en heb je de perfecte smaakbeleving wat we in Nederland met een slingerBBQ ook ervaren.

Wat is het verschil tussen een Nederlandse en Afrikaanse BBQ?

Het grootse verschil tussen barbecueën in Nederland en barbecueën in Afrika zijn de stukken vlees. In Nederland grillen we de stukjes vlees vaak soort voor soort. Dus eerst alle hamburgers, dan de saté en zo verder. Op de Afrikaanse braai gaat het anders. Daar garen we alles tegelijk. Zowel het vlees als de groente. En pas als alles gaar is dan gaan we aan tafel.

Afrikaanse bbq gerechten

We kennen een aantal bekende producten van de Braai, zoals Boerewors. Bij ons beter bekend als barbecueworst. Dit gerecht mag absoluut niet ontbreken op de Braai. Een potjie, een gerecht in een stoofpot bereid, is ook één van de specialiteiten. Verder heeft men ook altijd een sosaties op de braai liggen. Dat is een spies, bij ons beter bekend als Kebab. Zowel rund, varken, lams en soms zelfs hertenvlees worden hiervoor gebruikt. Het grillen van de spiesen is maar een paar minuten werk. Zorg wel dat het vlees lekker gemarineerd is. En dat mag gerust 24 uur.

Braaibroodje is ook zo’n bekend Afrikaans gerecht van de Braai. Het lijkt heel veel op de bij ons bekende tosti met tomaat, kaas en chutney. Afrikanen barbecueën altijd met de hele familie en veel vrienden, ze maken er een echt feest van. Maar wat je nooit zult vinden op de braai is kip, een Afrikaan zal nooit gevogelte bereiden.

Organiseer zelf eens een Afrikaanse BBQ

En stroomt het water je al in de mond bij deze heerlijke gerechten? Het is absoluut aan te raden om eens samen met je vrienden een Afrikaanse BBQ te organiseren. Grote barbecue, flinke stukken vlees, lekker muziekje en jullie avond kan niet meer stuk. Bekijk eens ons vleesassortiment voor een mooi vleespakket. En vergeet niet ons BBQKampioen blog te volgen voor meer smakelijke tips en tricks.

 

« Terug
© Developed by CommerceLab