• Vandaag besteld, overmorgen in huis

Mijn winkelwagen (0)

€ 0,00

Beoordeling door klanten: 8,7/10 ­ 1790 beoordelingen

  • Wij zijn slagers van huis uit
  • Gegarandeerd verse producten
  • Binnen 24 uur vrijblijvend offerte
  • Alles vuil retour
  • Gratis bezorgd!!

Samen werken aan een beter milieu? Ruim je BBQ afval op!

Van 6 – 8 mei zijn het de European Clean-up Days. Een evenement dat je misschien niet direct in verband brengt met barbecueën, maar dat er meer mee te maken heeft dan je denkt. Want hoe vaak loop je na een zomerse dag niet tegen het barbecue afval van een ander aan? Tijd dus voor actie!

Barbecueën in het park populair

Barbecuen in het parkIk heb in de afgelopen jaren verschillende keren als braadmeester opgetreden in een publiekelijk park. Superleuk!! Wel altijd op uitnodiging van een personeel- of een studievereniging. Zo was ik het afgelopen jaar nog in het Amsterdamse Bos. We waren geboekt vanaf 3 uur, dus dan ben je er voordat het echt druk gaat worden. Maar dat was slechts de stilte voor de storm, want wat werd het druk! Nooit geweten dat barbecueën in het park zo populair is.

Voordat het 6 uur was zat en lag het park vol en zag je overal rookpluimen omhoog trekken. Al hadden sommige pluimen wel een heel bedenkelijke (diepzwarte) kleur.

Maar de sfeer was super met overal om ons heen een diversiteit aan muziek en een gezellige rumoer. Gezelligheid ten top dus.

Park of vuilnisbelt?

Barbecue afval opruimenLater die avond werden we echter ook met de keerzijde van deze gezelligheid geconfronteerd. Omdat wij geboekt waren tot 22 uur waren we ook vrijwel de laatste die weggingen. En als je dan om je heen kijkt lijkt het wel alsof we op een vuilnisbelt stonden! Naast achtergelaten lege wijnflessen, zie je ook nog smeulende barbecues en een groot aantal verpakkingen liggen. Je snapt gewoon niet waarom men dat niet gewoon opruimt.

Slimme oplossingen voor minder afval

De Rotterdamse reinigingsdienst Roteb heeft dat in 2012 slimmer aangepakt, daar kreeg iedere bezoeker een tafelkleed van plastic waar je aan het einde van de picknick/ BBQ je afval in kon rollen. Eigenlijk dus een tafelkleed en vuilniszak ineen. Ook de gemeente speelde er slim op in door overal extra grote vuilnisbakken neer te zetten. Een slimme manier om de afvalhoop na het barbecueën te beperken.

Hou het ook thuis netjes en opgeruimd na de BBQ

Dat dit bij je thuis niet gaat gebeuren lijkt me duidelijk, maar je hebt van een barbecueparty toch vaak ook best een aardige hoop afval. Scheiden is het devies en al zo ingeburgerd dat ik het daar niet over hoef te hebben.

Wel zou ik oppassen met vlees en vleesafval. Zorg dat je dit goed verpakt als je het in de kliko gooit. Vooral met temperaturen van boven de 20 graden Celsius heb er zo een berg piepende huisdieren bij, om over een potentiële insectenplaag nog maar te zwijgen!

Tot zover onze tips om met BBQ afval om te gaan. Meer handige tips of juist smakelijke BBQ recepten lezen? Kijk dan ook eens op het BBQ Kampioen blog voor meer inspiratie.

« Terug
© Developed by CommerceLab