pizza op bbq

pizza op bbq

PIZZA OP DE BBQ

Barbecueën is ontzettend populair over de hele wereld. Maar naast heerlijke spiesen of een lekker mals gegrild stukje vlees van de BBQ, behoort ook pizza tot een van de meest populaire soorten voedsel. En hoewel ik zelf liever ga voor een mooi stukje vlees of een lekker visje, is een pizza op de BBQ ook heel geschikt. Dus wil je een keer experimenteren met pizza op de BBQ? Er is keuze zat.

EEN GESCHIKTE BBQ VOOR JE PIZZA

Wil je een echt goede pizza maken? Zorg dan voor een geschikte barbecue. Eigenlijk zijn hiervoor maar twee soorten barbecues geschikt. Een keramische BBQ of een Oklahoma Joe. Je stookt ze met hout of met kolen en ze hebben een kamer waar de warmte in bewaard blijft. Mijn voorkeur gaat uit naar hout, want dan wordt de smaak helemaal top. Vergeet in de voorbereiding ook de pizzaplaat niet. Hierop kun je het beste jouw BBQ pizza bereiden.

MAAK JE EIGEN PIZZA VOOR DE BBQ

De beste pizza voor op de BBQ maak je natuurlijk helemaal zelf, van bodem tot topping. En nu we gebruik maken van een BBQ maak je de pizza bij voorkeur met vlees of vis. Je kunt natuurlijk van alles verzinnen. Shoarma, kipreepjes of garnalen.

PIZZA BBQ GERECHT: MEDITERRANE PIZZA MET GARNALEN EN MOZZARELLA

Zoals ik al aan gaf kun je jouw pizza helemaal zelf samenstellen. Hou je van vis? Dan heb ik hieronder een heel mooi BBQ gerecht voor je: Mediterrane pizza met garnalen en mozzarella. Voorbereiding Kies voor een pak witbroodmix en maak dit klaar volgens het recept op het pak. Neem ook eens bruinbroodmix voor de afwisseling. En in plaats van boter neem ik altijd een flinke scheut olijfolie. Laat het deeg ongeveer 15 minuten afgedekt en op een warme plek rijzen. Pel ondertussen de rauwe garnalen en dep ze droog. Bereidingswijze Pak het deeg en kneed het nog eens goed door. Laat vervolgens nog even 10 minuten staan. Snijd intussen de ui en paprika in ringen en de mozzarella in blokjes. Pak 1 of 2 rode pepertjes naar smaak, ontdoe ze van zaadjes en snijd ze in ringetjes. Verwarm de BBQ voor op 200 graden en verdeel het deeg op je pizzaplaat. Smeer het deeg in met pesto en verdeel vervolgens de paprika, uien, peperringetjes en garnalen over de bodem. Als laatste de mozzarella erop en bak het daarna 20 minuten in de voorverwarmde BBQ. Heerlijk! Wil je graag meer handige tips en heerlijke BBQ gerechten