• Wij zijn slagers van huis uit
  • Gegarandeerd verse producten
  • Binnen 24 uur vrijblijvend offerte
  • Alles vuil retour
  • Gratis bezorgd!!

Nationale Pannenkoekdag: Pannenkoeken bakken op de BBQ

Op 24 maart is het weer nationale pannenkoekdag. Een goed excuus om de spruitjes of boerenkool aan de kant te schuiven en ongegeneerd je favoriete pannenkoek te eten. Hoewel er tegenwoordig over de hele wereld pannenkoeken worden gegeten, blijft de typische Hollandse pannenkoek toch wel de favoriet. Speciaal voor de dag van de pannenkoek hebben we enkele lekkere pannenkoek tips op een rijtje gezet.

Pannenkoek van de BBQ

Pannenkoeken kun je op verschillende manieren bereiden. Zo kun je de kant-en-klare versie in de supermarkt halen, zelf beslag maken of lekker bij de echte pannenkoekenbakker gaan eten. Maar wat nóg leuker en lekkerder is, is zelf je eigen pannenkoek bakken op de barbecue. Heb jij het al eens geprobeerd, een pannenkoek van de BBQ? Het is heerlijk en helemaal niet moeilijk.

Beschik je thuis over een bakplaat voor op je barbecue? Dan kun je de pannenkoek heel eenvoudig daarop bakken. Als je dat niet hebt, dan kun je hiervoor natuurlijk ook gewoon een koekenpan gebruiken. Let er wel even op dat je een koekenpan met een gietijzeren handvat gebruikt, anders bestaat de kans dat het handvat gaat smelten of zelfs gaat branden. En dat moeten we natuurlijk niet hebben. Om de beste pannenkoeken te bakken moet je ervoor zorgen dat het vuur hoog en constant staat. Met een gasbarbecue krijg je dit gemakkelijk voor elkaar. Met een keramische barbecue (zoals de big green egg) is dat wat lastiger, maar ook goed te doen. 

Maak met een pannenkoek een heerlijk BBQ recept

Nu je de slimme tips voor het bakken van een pannenkoek op de BBQ weet, is het tijd voor heerlijke BBQ recepten. Op het pak pannenkoekenmeel kun je zien hoe je het beslag moet maken. Wat betreft de toppings kun je eindeloos variëren. Een klassieker is natuurlijk de pannenkoek met stroop, dat is altijd goed. Maar denk bijvoorbeeld ook aan diverse soorten fruit of varieer met een heerlijke likeur.

Voor de grote honger kun je variëren met wat vlees dat je van te voren gemakkelijk kunt garen op de barbecue. Denk aan pulled pork, saté en shoarma. Eigenlijk is er keuze genoeg om te variëren. En doordat je het vlees eerst gaart op de BBQ, geef je de pannenkoek ook de ultieme barbecuesmaak mee. Het water loopt me nu al in de mond.

Verder is de pannenkoek bij uitstek geschikt om voor een lekker dessert. Ook hiervoor zijn de variaties eindeloos. Een pannenkoek met gebakken banaan (ook van de BBQ), met aardbeien en ijs, slagroom, advocaat en ga zo maar door. Maak wat kleinere pannenkoeken. Zo heb je er meer uit een pak, zijn ze sneller klaar én kun je meer variaties uitproberen.

Jouw favoriete pannenkoek van de BBQ, laat het ons weten

Tot zover onze tips voor pannenkoeken bakken op de barbecue. Ik ben benieuwd naar jullie smaakvolle variaties en favoriete pannenkoek van de BBQ. Wil je meer handige en smakelijke tips voor tijdens het barbecueën? Houd dan ons BBQ kampioen blog in de gaten.

« Terug
© Developed by CommerceLab