• Vandaag besteld, overmorgen in huis

Mijn winkelwagen (0)

€ 0,00

Beoordeling door klanten: 8,7/10 ­ 1790 beoordelingen

  • Wij zijn slagers van huis uit
  • Gegarandeerd verse producten
  • Binnen 24 uur vrijblijvend offerte
  • Alles vuil retour
  • Gratis bezorgd!!

Grillen & braden op je bedrijfsfeest met een BBQ buffet

De bedrijfsbarbecue is voor veel bedrijven een jaarlijks terugkerend feestje. Na werktijd gezellig met je collega’s aan de BBQ is misschien wel het hoogtepunt van het jaar. Zeker als het zonnetje zich laat zien en onder genot van een drankje de leukste verhalen van afgelopen jaar naar boven komen. Alleen hoe organiseer je een BBQ avond en waar moet je allemaal aan denken?

Wie wordt de braadmeester?

Allereerst rijst de vraag: Wie gaat er als braadmeester optreden? Misschien is er wel een specifieke collega die graag zijn grillkunsten toont en die iedereen van een lekker stukje vlees voorziet. Wat natuurlijk ook kan is dat je met al je collega’s rond de BBQ gaat staan. Zo zorgt iedereen voor zijn of haar eigen stukje vlees. Let wel op dat je collega er niet met je stukje vlees vandoor gaat!

Een uitgebreid BBQ assortiment

Een ander onderwerp dat altijd aan bod komt is het assortiment. Is er wel voor ieder wat wils, en hebben we voldoende? Zorg voor voldoende bijgerechten zoals salades. Als je naast de standaard salades ook nog eens kiest voor een paar rauwkostsalades dan kom je de collega’s die niet van vet eten houden ook tegemoet.

Over niet te vet eten gesproken. Wist je dat dit prima van de BBQ kan komen? Kies bijvoorbeeld voor wat magere vleessoorten zoals saté, shaslick, biefstuk of kipfilet. En vergeet daarnaast de verschillende stukjes vis niet. Vis bevat weinig vet. Als er al wat vet aan zit, dan is het licht verteerbaar.

Let op tijdens het grillen en braden

Alles geregeld? Dan kan het grillen en braden beginnen. Belangrijk is dat de BBQ op de juiste temperatuur is. Omdat er veel verschillende soorten vlees en vis gebakken worden heeft de barbecue verschillende warmtezondes nodig. Niet ieder vlees is lekker als je het op vol gas laat grillen. Zorg er ook voor dat je iedere keer voldoende verschillende stukken vlees en vis op de BBQ hebt liggen. Zo voorkom je dat collega’s gaan klagen dat ze nog niets op hebben.

Maar wat ik als BBQ kenner en vleesliefhebber nog belangrijker vind: zorg dat vleesartikelen die gaar zijn direct hun weg vinden naar een van je collega’s. Je kan je wel voorstellen wat een perfect gegrilde biefstuk doet als je hem niet direct kwijt kunt. Dat is doodzonde.

Een onbezorgde BBQ avond

Wil je helemaal van een onbezorgde avond genieten? Dan kan je ook gewoon een professionele braadmeester inhuren. Hij grilt al je vlees en vis op de juiste temperatuur en zorgt voor de juiste garing. Zeker zo belangrijk is dat je zo samen kunt zijn met je collega’s en dubbel kan genieten van de BBQ.

Tot zover onze tips voor het organiseren van een leuke bedrijfsbarbecue. Kijk voor meer handige tips op het BBQkampioen blog.

« Terug
© Developed by CommerceLab