• Vandaag besteld, overmorgen in huis

Mijn winkelwagen (0)

€ 0,00

Beoordeling door klanten: 8,7/10 ­ 1790 beoordelingen

  • Wij zijn slagers van huis uit
  • Gegarandeerd verse producten
  • Binnen 24 uur vrijblijvend offerte
  • Alles vuil retour
  • Gratis bezorgd!!

Gezellige BBQ on a budget - 5 tips voor een goedkope BBQ

 

Dat een gezellige barbecue duur is, hoeft zeker niet waar te zijn. Dat bepaal je in grote mate zelf en hangt samen met wat voor feestje je geeft. Doe je een BBQ met vrienden? Dan kun je ze natuurlijk gewoon vragen wat mee te brengen. Zo spreid je handig de kosten! Wel is het goed om even af te stemmen wie wat meebrengt. Anders zit je straks met alleen maar vlees en heeft niemand aan het bier gedacht.

Bied je een gezellige BBQ voor je gasten aan die je helemaal zelf wilt betalen? Dan heb ik hier de top 5 tips voor een goedkope BBQ!

Goedkoop BBQ'en met groenten

 

Tip 1 – Goedkoop vlees op de BBQ

Koop je vlees, vis, groente en drankjes bij voorkeur in de reclame. De kwaliteit is er niet minder op en je bespaart zo toch mooi wat euro’s. Vooral als je voor een kiloknaller gaat of het buitenland in rijdt voor de slager. Buitenlandse slagers hanteren vaak zeer schappelijke prijzen en kwalitatief goed vlees.

 

Tip 2 – Varieer met lekkere aardappels

Naast de relatief dure vlees en vis kunnen ook aardappels en groentes op de BBQ. Vooral de aardappel hoeft niet veel te kosten. De mogelijkheden om te variëren zijn eindeloos. Zo kun je de aardappel heel op de BBQ doen, maar ook verwerken in een salade. Maak in dat geval meerdere soorten salades en wissel deze af met kool. Een vaak gebruikt ingrediënt met een lekkere frisse smaak! Pas wel op met het prijzige fruit. Je kunt dan beter een tropische sangria maken.

 

Tip 3 – Bereid alles zelf met recepten

Het is helemaal niet zo moeilijk om alles zelf te maken. Er zijn volop lekkere recepten te vinden. Vaak moet je voor dergelijke recepten wel veel kruiden inslaan. Zakjes met kant-en-klare kruidenmix zijn de oplossing! Qua smaak perfect en eenvoudig om je eigen touch aan geven. Verder zijn er ook veel soorten marinades in kleine verpakkingen. Koop dus passende porties. Als je overhoudt, is de marinade snel over datum en heeft deze snel zijn smaak verloren.

 

Tip 4 – Neem veel brood en maak een pizza

Varieer ook met brood en stokbrood wat je veel geld bespaart. Deze kennen we natuurlijk allemaal en mogen zeker niet ontbreken. Er zijn genoeg broodsoorten te vinden die leuk bij de BBQ staan. Probeer deze ook eens op je BBQ te bereiden. Lekker krokant en smeuïg! Liever nog wat afwisseling? Bak zelfgemaakte pizza’s met je gasten op je de BBQ. Wanneer je BBQ een deksel heeft is dat zeker mogelijk.

 

Tip 5 – Bespaar op de drankjes

Het is goed om op dure en trendy drankjes te besparen. Je gasten verwachten deze dure drankjes ook helemaal niet. Net als diverse soorten water met smaakjes kun je dit beter laten staan. Water met een smaakje kun je overigens simpel zelf maken. Koop bier, frisdrank en wijn ook bij voorkeur in de reclame of bij de goedkopere supermarktketens. Houd daarbij rekening dat niet iedereen zoveel drinkt als dat je denkt.

 

Meer tips met goedkope BBQ recepten

Ben je opzoek naar meer tips om lekker en goedkoop te kunnen barbecueën? Neem dan een kijkje op onze blog met tips. Liever meer lezen over een goedkoop BBQ recept? Onze blog met recepten staat vol met heerlijke ideeën!

 

Geen BBQ? Huur hem bij ons! →

« Terug
© Developed by CommerceLab