• Vandaag besteld, overmorgen in huis

Bekijk ook:

 • Buffet Kampioen
 • Gourmet Kampioen
 • Partyservice Versluis

Mijn winkelwagen (0)

€ 0,00

Beoordeling door klanten: 8,7/10 ­ 1790 beoordelingen

 • Wij zijn slagers van huis uit
 • Gegarandeerd verse producten
 • Binnen 24 uur vrijblijvend offerte
 • Alles vuil retour
 • Gratis bezorgd!!

Barbecue voor dummy’s – Een BBQ organiseren in 6 stappen

Een BBQ organiseren is een perfect idee als je een zomerse party wilt geven. Tegenwoordig is het zo populair dat het lijkt alsof iedereen het kan. Maar niets is minder waar. Ja als je net als ik dagelijks BBQ party’s organiseert, dan is het niet meer zo ingewikkeld. Maar als je maar eens per jaar een BBQ organiseert dan weet je het volgende jaar waarschijnlijk niet meer wat je moet doen. Daarom heb ik voor jullie een stappenplan opgesteld met handige BBQ tips.

BBQ organiseren checklist

Met onderstaande tips wordt het een makkie on een goede en gezellige BBQ te organiseren.

 1. Verzorg goed materiaal

Het organiseren van een BBQ begint natuurlijk bij goed materiaal. Er is geen party zonder BBQ. Heb je een geschikte barbecue geregeld? Vergeet dan het overige materiaal niet. Denk aan kolen of briketten, aanmaakblokjes en gereedschap. Wat absoluut niet mag ontbreken zijn een tang, spatel en vleesvork. Verder kun je ook nog denken aan een vleesmes en spiesen.

 1. Wie zijn je genodigden?

Weten hoeveel gasten er aanwezig zullen zijn op je party is belangrijk natuurlijk. Aan de hand hiervan kun je inkopen doen. Ga ook na wie je gasten zijn. Zitten er vegetariërs bij en zijn er gasten met allergieën? En denk na over de drankjes die je wilt schenken.

 1. Inkopen doen

Heb je inzichtelijk hoeveel gasten er komen en of er speciale wensen zijn? Dan wordt het tijd om inkopen te doen. Kleine tip: ga voor vlees niet naar de supermarkt, maar kies de ambachtelijke slagerij. De kwaliteit van vlees is vaak beter en je kunt kiezen uit een groter assortiment. Of neem eens een kijkje in ons BBQ assortiment. Hier vind je ook mooie pakketten voor iedere soort BBQ.

Vlees is dan wel het belangrijkste, maar een BBQ is niets zonder bijgerechten als salades en brood. Het is het lekkerste om salades zelf te maken. Op ons BBQ Kampioen blog vind je lekkere gerechten voor verschillende bijgerechten.

 1. Begin op tijd

Een BBQ organiseren voor je gezin is even andere koek dan het organiseren van een BBQ party. Plan de werkzaamheden daarom goed en begin op tijd met de voorbereidingen. Is er vlees dat gemarineerd moet worden? Dat kun je gerust de dag van te voren maken. Salades kun je in veel gevallen op de dag zelf maken.

 1. Vraag hulp voor het klaarzetten

Als jij je bezig houdt met het eten, geef dan je partner de leiding over de inrichting van de tuin waar jullie de party willen houden. Je gasten willen natuurlijk graag zitten of staan aan een statafel. Zeker met een bordje eten in de hand is dat wel zo prettig. Zorg daarom voor voldoende stoelen en tafels en maak je party specialer door het leuk aan te kleden met versieringen.

 1. Vergeet niet te toasten!

Je gasten zijn binnen en het ziet er allemaal tot in de puntjes uit. Heeft iedereen een drankje in de hand? Begin dan de avond met een gezamenlijke toast. Proost op de gezondheid en een geweldige avond!

Tot zover mijn BBQ tips voor het organiseren van een geslaagde party. Zie je het zelf niet zitten om voor zoveel mensen een BBQ te organiseren? Dan kun je dit ook door ons laten verzorgen. Bekijk eens onze extra services en neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

 

 

« Terug
© Developed by CommerceLab