• Vandaag besteld, overmorgen in huis

Bekijk ook:

  • Buffet Kampioen
  • Gourmet Kampioen
  • Partyservice Versluis

Mijn winkelwagen (0)

€ 0,00

Beoordeling door klanten: 8,7/10 ­ 1790 beoordelingen

  • Wij zijn slagers van huis uit
  • Gegarandeerd verse producten
  • Binnen 24 uur vrijblijvend offerte
  • Alles vuil retour
  • Gratis bezorgd!!

Vier nationale picknickdag met een BBQ in het park

Gefeliciteerd! Het is vandaag nationale picknickdag. Een mooie gelegenheid dus om samen met je kids of een groepje vrienden in het park te genieten van het zonnetje en lekkere hapjes. Tip van mij: neem eens een barbecue mee!

Neem je BBQ mee naar de picknick

We gaan allemaal weleens lekker picknicken. Samen onderweg en dan de auto aan de kant. Tafeltje en stoeltjes eruit, ik hou wel van een beetje luxe. Op een kleedje met z’n zessen vind ik dan weer minder, maar het kan natuurlijk ook. Als wij met het gezin gaan picknicken nemen we vaak een standaard picknick mee. Broodjes, sapje en wat voor op het brood. Maar je kunt het natuurlijk ook beter aanpakken en met je BBQ op stap gaan. Moet je BBQ natuurlijk wel in de auto passen. Een Big Green Egg zal je niet zo snel meenemen.

Een beetje ervaren barbecueër heeft een paar verschillende modellen in zijn tuinhuis staan, dus kijk even of je die oude BBQ nog hebt. Je kunt er natuurlijk ook even snel eentje scoren. Voor een paar tientjes heb je al een behoorlijk apparaat die je vaker kunt gebruiken. Koop in ieder geval niet zo’n kant en klare aluminium bak met van die briketten erin. Dat valt namelijk NIET onder barbecueën, dat is vlees verpesten.

Picknick, BBQ, topavond

Picknicken met een BBQ is erg populair, vooral in de parken in grote steden. Zelf word ik nog weleens geboekt door een groep studenten of een bedrijf die het feest verzorgd willen hebben bij een grote plas. Daar zie je dan hele communies zitten picknicken. Denk aan het Kralingse bos, het Amsterdamse bos of het Vondelpark. Als je dan ziet wat daar zo rond 17.00 uur neerstrijkt om te picknicken, dat is mega. Je ziet dan door het hele park heen de barbecuelucht omhoog trekken. Spelletje voetbal of volleybal erbij en je hebt een topavond.

Wat nemen we dan allemaal mee?

Nou ik zou zeggen niet te veel, want je moet het ook allemaal meesjouwen. Pak gewoon wat simpele, maar vooral snel te garen producten. Wat salades en wat drank erbij en je bent een heel eind. En verdeel de taken zodat je niet alles zelf hoeft te doen. Nodig vrienden uit en laat die allemaal een onderdeel van de maaltijd meebrengen. Jij zorgt voor de barbecue en de briketten. En andere voor de bijgerechten en de drinks.

Extra tip: let op de veiligheid

Let wel op de veiligheid. In een park lopen veel kinderen rond en je weet zelf ook wel wat een brandende barbecue aan schade kan aanrichten. Ook een beetje letten op de natuur. Als het al een langere periode mooi weer is, dan is alles kurkdroog. Let op dat moment vooral goed op je vuur. Als je eenmaal klaar bent met je BBQ, laat je hem lekker schoon opbranden en ruim je daarna alles natuurlijk weer helemaal op. Zo houd je het netjes en opgeruimd.

Zin in een lekkere BBQ in het park? Bekijk dan eens ons vleesassortiment voor een geschikt vleespakket. En wil je graag meer tips? Volg dan ons BBQKampioen blog

« Terug
© Developed by CommerceLab