• Vandaag besteld, overmorgen in huis

Bekijk ook:

  • Buffet Kampioen
  • Gourmet Kampioen
  • Partyservice Versluis

Mijn winkelwagen (0)

€ 0,00

Beoordeling door klanten: 8,7/10 ­ 1790 beoordelingen

  • Wij zijn slagers van huis uit
  • Gegarandeerd verse producten
  • Binnen 24 uur vrijblijvend offerte
  • Alles vuil retour
  • Gratis bezorgd!!

Zelf hamburgers maken? Dit is het perfecte hamburger recept!

Voor mij is de perfecte hamburger mooi bruin, maar zeker niet verbrand. Het broodje wil ik graag licht geroosterd en een beetje knapperig. Bij de eerste hap merk je direct dat het vlees stevig en toch lekker sappig is. Stroomt het water je nu ook al in de mond? Lees dan verder, want hier vertel ik je hoe je de beste hamburger maakt.

Hamburger recept: start met het gehakt

Wil je zelf een hamburger maken dan is het natuurlijk het lekkerste als je het helemaal zelf maakt. Te beginnen bij het gehakt. Doordat je exact de juiste verhoudingen moet hebben is dat nog niet zo eenvoudig. Maak de hamburger van 100% rundvlees. En kies dan niet voor heel mager vlees, want dan wordt een hamburger snel te droog. Meg er voor de juiste smaak lekker wat kruiden doorheen. In dit blog zal ik me verder niet richten op de juiste verhoudingen, maar ga ik direct door op hoe je een perfecte hamburger klaar maakt op de BBQ. Wil je toch graag meer weten over een goed hamburger recept? Neem dan gerust contact op.

Een perfecte hamburger van de BBQ

Start met de keuze van het juiste broodje. Een goed broodje koop je bij voorkeur bij de bakker. Snijd het broodje open en rooster het lichtjes aan op de BBQ. Hier krijgt het broodje een lekker krokant laagje.

Dan nu de hamburger. Voor de bereiding maakt het niet zoveel uit wat voor een BBQ je hebt, zorg in ieder geval dat het goed heet is. Bij een BBQ met een deksel en thermometer is de beste temperatuur 200 graden. Is de BBQ op temperatuur? Haal dan de deksel er vanaf, want met deksel blijven de dampen hangen en krijg je geen krokante korst.

Aan de slag

Zorg voor een schoon rooster en leg de hamburgers erop. Tijdens het proces is het de bedoeling dat je de hamburger verschillende keren draait, maar het aanbraden moet je wel even wat tijd geven. Sommige mensen adviseren om de hamburger maar 1 keer te draaien. Dit zou namelijk beter zijn voor de sappigheid. Grote onzin. Als je dit doet loopt je het risico dat één zijde te ver doorgaart en de andere kant juiste te rauw blijft. Keer de hamburger dus regelmatig, zo wordt het mooi egaal bruin.

Nog een echte no go: ga je hamburger niet pletten om het sneller gaar te krijgen. Zo druk je alle sappen eruit en verlies je de smaak en de juiste textuur.

Vergeet de finishing touch niet

Is je hamburger klaar? Laat het dan even een paar minuten in aluminiumfolie rusten. Verzorg ondertussen de toppings en sausen, want een broodje hamburger moet je natuurlijk wel even aankleden. Wat je erop wilt doen mag je zelf weten. Ik houd van simpel met wat sla, augurk, ui en eventueel een plakje cheddar kaas. Wat is jouw favoriete hamburger? Ik ben altijd geïnteresseerd in nieuwe ideeën.

Benieuwd naar andere recepten die je kunt klaarmaken op de BBQ? Bekijk dan ons BBQ Kampioen blog. Hier plaatsen wij regelmatig leuke en handige tips voor het BBQ seizoen. 

« Terug
© Developed by CommerceLab